Meksikolainen uunimunakas

Teresa Välimäen helppotekoinen ja ravitseva munakas valmistuu kätevästi uunissa.

14.9.2015 11:38
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 8

    kananmunaa

  • 1,5 dl

    vettä tai maitoa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Täyte:

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1 ps

    herne-maissi-paprikaa (tai kuutioituja tuoreita kasviksia)

  • 1 ps

    tacomaustesekoitusta

  • 2 dl

    juustoraastetta

  • 100 g

    kirsikkatomaatteja

  • 1 ruukku

    rucolaa

Valmistusohjeet

  1. 1. Valmista ensin jauhelihatäyte. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon herne-maissi-paprika ja tacomausteseos. Sekoita maut hyvin sekaisin. 2. Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki. Sekoita joukkoon vesi tai maito. Mausta munakasmassa kevyesti suolalla ja mustapippurilla. 3. Kaada munaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää päälle jauhelihaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste. 4. Paista munakasta 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt myös keskeltä. Viimeistele munakas kirsikkatomaateilla ja rucolalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit