Pekoninen liha-makaronilaatikko

Pekoninen makaronilaatikko on kotiruokien kunkku.
  • 1 t
  • 6 annosta
  • 532 kcal / annos

Ainekset

400 g
makaronia
170 g
pekonikuutioita
1
sipuli
2 rkl
voita
400 g
nauta-sikajauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1 rkl
yrttimausteseosta
ripaus suolaa
pippuria
3
munaa
1 l
jäähtynyttä lihalientä
2 dl
juustoraastetta esim. kotimaista Jukolan juustolan valkosipulicheddaria
(1 dl jauhelihan sekaan, 1 dl laatikon päälle)

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaronit melkein kypsiksi ja siivilöi ylimääräinen vesi pois.

  2. Paista pekoni rapeaksi ja nosta se talouspaperin päälle valumaan. Ylimääräinen rasva imeytyy talouspaperiin.
  3. Pyyhkäise pannulta ylimääräinen pekonin paistorasva.

    Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla voissa. Lisää pannulle myös jauheliha ja ruskista se. Mausta jauheliha.

    Lisää pannulle paistettu pekoni ja sekoita ainekset.
  4. Sekoita munat jäähtyneeseen lihaliemeen.

    Yhdistä makaronit, jauhelihapaistos ja juustoraaste uunivuoassa. Säästä paistoksen päälle vähän juustoraastetta.

    Kaada päälle lihaliemi-munaseos, ripottele pinnalle juustoa ja nosta 175-asteiseen uuniin 40 minuutiksi.

Kommentit

    Näytä lisää