Kokonainen currykukkakaali

Kokonainen kukkakaali on herkullinen arkiruoka, josta saa uunissa paahtamalla supermaukkaan herkun. Tarjoile se sellaisenaan tai lisukkeena.
  • 1 t
  • 4-6 annosta

Ainekset

1
iso kokonainen kukkakaali
50 g
voita kukkakaalin pintaan
suolaa
Curryvoikastike:
4
valkosipulinkynttä
50 g
voita
1 rkl
currymausteseosta
1 rkl
kuivatuista sienistä tehtyä jauhetta
suolaa
mustapippuria
2 dl
valkoviiniä
Lisäksi:
halutessasi paahdettuja pähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero kukkakaalin pintaan voita ja suolaa. Nosta se reunalliseen uunivuokaan ja uuniin.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet. Laita pieneen kattilaan hienonnetut valkosipulinkynnet, voi ja currymausteseos. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää joukkoon sienijauhe, suola, pippuri ja valkoviini. Kuumenna nopeasti.
  3. Valele kuumalla voikastikkeella kukkakaalia 5 minuutin välein, hyödynnä myös paistovuokaan valunut neste. Lusikoi sitä vuoasta suoraan kukkakaalin päälle.

    Paista noin tunti.

    Tarjoile kokonainen kukkakaali kokonaisena paistettujen kanafileiden kanssa tai sellaisenaan esim. paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää