Omenaröstit cheddarjuustolla

Nauti röstit sellaisenaan ranskankerman kanssa tai lisukkeena lihalle.
  • 6 röstiä

Ainekset

200 g
makeaa kotimaista omenaa
200 g
hapokasta omenaa
suolaa
1 rkl
sitruunamehua
150 g
perunaa
50 g
voimakasta cheddarjuustoa (ei muoviin pakattuja viipaleita)
1
kananmuna
½ dl
täysjyväspelttijauhoja
mustapippuria
Lisäksi:
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi:
ranskankermaa tai smetanaa
hunajaa
tuoretta timjamia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta omenat. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja sitruunanmehu. Laita raaste siivilään ja siivilä kulhon päälle. Valuta 10 minuuttia. Puristele loput nesteestä talouspaperilla.

  2. Sekoita raastettu peruna ja juusto omenan, kananmunan, jauhojen, mustapippurin ja suolan kanssa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Muotoile taikinasta pyöreitä röstejä ja paista niitä 2-3 minuuttia per puoli, kunnes röstit ovat kullanruskeita ja kypsiä. Alenna lämpöä mikäli röstit tummuvat liikaa. Laita paistuneet röstit talouspaperin päälle.

    Tarjoa ranskankerman tai smetanan kanssa. Lorauta halutessasi päälle hunajaa ja koristele timjamilla.

Kommentit

    Näytä lisää