Punajuurigazpacho

Punajuurikeitto tarjoillaan kylmänä espanjalaiseen tapaan.
  • 1 t + jäähdytys
  • 4
  • 72 kcal / annos

Ainekset

4
keskikokoista punajuurta
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
½
kurkku
½ dl
hienonnettua tilliä
2 rkl
omena-hunajaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa oman makusi mukaan
suolaa
mustapippuria
1 dl
piimää tai kefiiriä
jos haluat täysin vegaanin keiton, käytä piimä ja kefiirin sijasta
esim. soijajogurttia
Koristeeksi:
versoja, syötäviä kukkia, pieniä salaatinlehtiä ja yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Höyrytä tai keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä. Kuori ja pilko ne tehosekoittimeen. Lisää tehosekoittimeen myös kuorittu sipuli, valkosipuli, kurkku, tilli ja mausteet. Sekoita soseeksi.



  2. Lisää piimää vähitellen soseen pyöriessä kunnes seos on tasaista. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Jäähdytä jääkaapissa jääkylmäksi ennen tarjoilua. Kaada tarjoilukulhoihin ja koristele annokset yrteillä ja versoilla.

Kommentit

    Näytä lisää