Punajuurigazpacho

Punajuurikeitto tarjoillaan kylmänä espanjalaiseen tapaan.

17.9.2015 13:42
Määrä4
Valmistusaika1 t + jäähdytys
Energia72 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    keskikokoista punajuurta

  • 2

    salottisipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½

    kurkku

  • ½ dl

    hienonnettua tilliä

  • 2 rkl

    omena-hunajaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa oman makusi mukaan

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 dl

    piimää tai kefiiriä

  • jos haluat täysin vegaanin keiton, käytä piimä ja kefiirin sijasta

  • esim. soijajogurttia

  • Koristeeksi:

  • versoja, syötäviä kukkia, pieniä salaatinlehtiä ja yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Höyrytä tai keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä. Kuori ja pilko ne tehosekoittimeen. Lisää tehosekoittimeen myös kuorittu sipuli, valkosipuli, kurkku, tilli ja mausteet. Sekoita soseeksi.

  2. Lisää piimää vähitellen soseen pyöriessä kunnes seos on tasaista. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Jäähdytä jääkaapissa jääkylmäksi ennen tarjoilua. Kaada tarjoilukulhoihin ja koristele annokset yrteillä ja versoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit