Täydelliset kasvispullat cashewtahnalla

Syksyn sienet maustavat nämä kasvispullat. Täysin ilman munaa ja maitotuotteita tehdyt pihvit ovat luontaisesti gluteenittomia.
  • yli 3 t
  • 8 annosta
  • 411 kcal / annos

Ainekset

2 dl
punaisia linssejä + vettä keittämiseen
2 dl
punaista tai mustaa kvinoaa (esim. Urtekram) + vettä keittämiseen
200 g
metsäsieniä (esim. tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita)
2 rkl
ruokaöljyä
1
pieni sipuli
3 tl
Provencen yrttisekoitusta
2
peproncino chiliä tai 1 tl chilijauhetta
suolaa ja pippuria
1 ½ dl
auringonkukansiemeniä
3 rkl
perunajauhoa
½ dl
ravintohiivahiutaleita
Cashewtahna:
3 dl
cashewpähkinöitä ja vettä
½ dl
ravintohiivahiutaleita
2 rkl
sitruunamehua
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
dijoninsinappia
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen noin 3 tunniksi. Voit tehdä tahnan jo edellisenä päivänä valmiiksi.

    Laita lionneet pähkinät tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa ja lisää vähän liotusvettä joukkoon. Sekoita tahnaksi. Lisää vettä sen verran, että seoksesta tulee tahnamaista. Nosta tahna kylmään odottamaan pullia.
  2. Keitä linssit ja kvinoa erillisissä kattiloissa. Sillä aikaa kun ne kiehuvat, paista sienet. Putsaa ja pilko sienet aivan pieniksi kuutioiksi.
  3. Paista sieniä kuivalla pannulla hetki kunnes neste lähtee haihtumaan. Lisää pannulle öljyä ja hienoksi pilkottu sipuli. Kuullota hetken aikaa. Jäähdytä.
  4. Laita punaiset linssit kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes linssit rupeavat puuroutumaan. Huuhtele kvinoaa siivilässä juoksevan veden alla hetki.
  5. Keitä huuhdeltua kvinoaa suolalla maustetussa vedessä noin 25 minuuttia kunnes se rupeaa hieman puuroutumaan.
  6. Siivilöi ylimääräiset vedet linsseistä ja kvinoasta keittämisen jälkeen. Linssejä voi hieman painella siivilässä, että saat nesteen pois. Ne hajoavat puuroksi, mutta se ei haittaa lopputuloksen kannalta. Tärkeää on saada vain ylimääräinen neste pois, ettei taikinasta tule liian löysää.
  7. Yhdistä valutetut linssit, kvinoa, sienet, mausteet, auringonkukansiemenet, perunajauho ja ravintohiivahiutaleet. Sekoita haarukalla aineet sekaisin.
  8. Nosta astia jääkaappiin tunniksi. Seos vetäytyy ja jähmettyy vähän kylmässä, joten siitä on helpompi muotoilla pullia.
  9. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyörittele öljytyillä käsillä pieniä pullia pellille ja paista 45 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää