Kalatacot

Ihanan kalatacon salaisuus on tuoreesta kalasta tehdyt kalapuikot.
  • 1 t
  • 4
  • 520 kcal / annos

Ainekset

600-800 g
turskanseläkettä tai muuta vaaleaa kalaa
suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
3 dl
pankojauhoja (japanilaista korppujauhoa)
Lisäksi:
8
tortillaa
200 g
raastettua kaalia esim. punakaalia (mausta halutessasi alla olevan ohjeen mukaan)
2 dl
tomaattisalsaa
1
avokado siivutettuna
jalopeñoja
tuoretta korianteria
limetin siivuja
öljyä uppopaistamiseen
Maustettu punakaali:
200 g
raastettua punakaalia
3 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
sokeria (ruskeaa sokeria)
1
chili tai chilitahnaa
hyppysellinen kanelia
ripaus suolaa
1
limetin puristettu mehu

Valmistusohjeet

  1. Sekoita punakaalin mausteet sekaisin.

    Yhdistä etikka, sokeri, hienonnettu chili, kaneli, suola ja limetin mehu. Kaada ne raastetun kaalin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin tunti. Tarjoile tortillojen kanssa.


  2. Puolita turskanseläkkeet pitkittäin. Suolaa kalat. Kieritä fileet ensin vehnäjauhossa, sitten kevyesti vatkatussa munassa ja sitten korppujauhossa.
  3. Laita lisukkeet valmiiksi pöytään tarjolle.

    Kala pitää tarjoilla kuumana suoraan uppopaistamisen jälkeen.

    Kuumenna runsaasti öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Kun öljy on 180 astetta, nosta paneroidut kalafileet öljyyn. Paista pari minuuttia kerran kääntäen.

    Tarjoile kalat kuumina tortillan välissä lisukkeiden kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää