Kalatacot

Ihanan kalatacon salaisuus on tuoreesta kalasta tehdyt kalapuikot.

18.9.2015 14:30
Määrä4
Valmistusaika1 t
Energia520 kcal / annos

Ainekset

  • 600-800 g

    turskanseläkettä tai muuta vaaleaa kalaa

  • suolaa

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 3

    kananmunaa

  • 3 dl

    pankojauhoja (japanilaista korppujauhoa)

  • Lisäksi:

  • 8

    tortillaa

  • 200 g

    raastettua kaalia esim. punakaalia (mausta halutessasi alla olevan ohjeen mukaan)

  • 2 dl

    tomaattisalsaa

  • 1

    avokado siivutettuna

  • jalopeñoja

  • tuoretta korianteria

  • limetin siivuja

  • öljyä uppopaistamiseen

  • Maustettu punakaali:

  • 200 g

    raastettua punakaalia

  • 3 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2 rkl

    sokeria (ruskeaa sokeria)

  • 1

    chili tai chilitahnaa

  • hyppysellinen kanelia

  • ripaus suolaa

  • 1

    limetin puristettu mehu

Valmistusohjeet

  1. Sekoita punakaalin mausteet sekaisin. Yhdistä etikka, sokeri, hienonnettu chili, kaneli, suola ja limetin mehu. Kaada ne raastetun kaalin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin tunti. Tarjoile tortillojen kanssa.

  2. Puolita turskanseläkkeet pitkittäin. Suolaa kalat. Kieritä fileet ensin vehnäjauhossa, sitten kevyesti vatkatussa munassa ja sitten korppujauhossa.

  3. Laita lisukkeet valmiiksi pöytään tarjolle. Kala pitää tarjoilla kuumana suoraan uppopaistamisen jälkeen. Kuumenna runsaasti öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Kun öljy on 180 astetta, nosta paneroidut kalafileet öljyyn. Paista pari minuuttia kerran kääntäen. Tarjoile kalat kuumina tortillan välissä lisukkeiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit