Kurpitsa-persimonkeitto persimonsalsalla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsa-persimonkeitto persimonsalsalla

Kurpitsa ja persimon ovat lyömätön yhdistelmä.

24.9.2015 9:02
Määrä4 annosta tai 6 alkupalana

Ainekset

  • 1

    myskikurpitsa ( n. 1 kg:n painoinen)

  • 1

    keltasipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    kypspersimon (tunnetaan myös nimellä sharon tai kaki)

  • 1

    kanelitanko

  • 1

    tähtianis

  • 2

    neilikkaa

  • 1

    laakerinlehti

  • ½ dl

    valkoviiniä

  • 5 dl

    laadukasta kasvislientä

  • 1 dl

    porkkanatäysmehua

  • 1 dl

    kermaa (tai kookosmaitoa)

  • 2 rkl

    voita

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • Persimonsalsa:

  • 3

    persimonia

  • 2 tl

    sitruunamehua

  • 2 tl

    hunajaa

  • Lisäksi:

  • paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, kaavi siemenet pois ja leikkaa taas pituussuunnassa neljään lohkoon. Mausta pinta suolalla ja paahda uunissa noin 40 minuuttia, kunnes liha on pehmentynyt.

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit. Kuullota öljyssä noin 6 minuuttia, kunnes neovat pehmenneet. Kuori ja paloittele persimon valmiiksi. Lisää mausteet kattilaan ja kuullota vielä noin minuutti. Kaada joukkoon viini. Anna haihtua. Kaada joukkoon kasvisliemi, porkkanamehu sekä kuorittu ja paloiteltu persimoni. Anna poreilla hiljalleen kannen alla kurpitsan kypsyessä.

  3. Valmista sillä välin persimonsalsa kuorimalla ja kuutioimalla hedelmät pieniksi kuutioiksi. Mausta.

  4. Ota kypsä kurpitsa uunista, kaavi liha lusikalla ja laita liemeen, keittele vielä noin 10 minuuttia. Poimi pois kanelitanko, laakerinlehti, tähtianis ja neilikat. Lisää joukkoon kerma ja voi. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla ja aja tehosekoittimessa silkkiseksi keitoksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile salsan ja rouhittujen pähkinöiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit