Kurpitsa-persimonkeitto persimonsalsalla

Kurpitsa ja persimon ovat lyömätön yhdistelmä.
  • 4 annosta tai 6 alkupalana

Ainekset

1
myskikurpitsa ( n. 1 kg:n painoinen)
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
1
kypspersimon (tunnetaan myös nimellä sharon tai kaki)
1
kanelitanko
1
tähtianis
2
neilikkaa
1
laakerinlehti
½ dl
valkoviiniä
5 dl
laadukasta kasvislientä
1 dl
porkkanatäysmehua
1 dl
kermaa (tai kookosmaitoa)
2 rkl
voita
1 rkl
sitruunamehua
Persimonsalsa:
3
persimonia
2 tl
sitruunamehua
2 tl
hunajaa
Lisäksi:
paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, kaavi siemenet pois ja leikkaa taas pituussuunnassa neljään lohkoon. Mausta pinta suolalla ja paahda uunissa noin 40 minuuttia, kunnes liha on pehmentynyt.


  2. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit. Kuullota öljyssä noin 6 minuuttia, kunnes neovat pehmenneet. Kuori ja paloittele persimon valmiiksi. Lisää mausteet kattilaan ja kuullota vielä noin minuutti. Kaada joukkoon viini. Anna haihtua. Kaada joukkoon kasvisliemi, porkkanamehu sekä kuorittu ja paloiteltu persimoni. Anna poreilla hiljalleen kannen alla kurpitsan kypsyessä.

  3. Valmista sillä välin persimonsalsa kuorimalla ja kuutioimalla hedelmät pieniksi kuutioiksi. Mausta.

  4. Ota kypsä kurpitsa uunista, kaavi liha lusikalla ja laita liemeen, keittele vielä noin 10 minuuttia. Poimi pois kanelitanko, laakerinlehti, tähtianis ja neilikat. Lisää joukkoon kerma ja voi. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla ja aja tehosekoittimessa silkkiseksi keitoksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile salsan ja rouhittujen pähkinöiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää