Parsakaalipestolla höystetyt lämpimät leivät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsakaalipestolla höystetyt lämpimät leivät

Vihreää voimaa täynnä olevat leivät saavat makua parsakaalipestosta ja maukkaasta cheddarista.

24.9.2015 9:14
Määrä2 leipää

Ainekset

  • Parsakaalipesto:

  • 150 g

    parsakaalia

  • suolaa

  • oliiviöljyä

  • 1 rkl

    paahdettuja auringonkukansiemeniä

  • 1

    pieni valkosipulinkynsi

  • 1 rkl

    raastettua sitruunankuorta

  • 3/4 rkl

    sitruunamehua

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • ½ dl

    tuoretta basilikaa

  • suolaa, mustapippuria, chilihiutaleita

  • Lisäksi:

  • 4

    isoa siivua paahtoleipää

  • 4 tl

    dijoninsinappia

  • voimakasta cheddarjuustoa

  • ½

    iso kypsä avokado

  • 2 dl

    rucolaa

  • öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Paloittele parsakaali, sekoita suolan ja oliiviöljyn kanssa ja levitä uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia 225-asteisessa uunissa, kunnes parsakaali on pehmentynyt. Purutuntumaa saa jäädä hieman.

  2. Laita kuorittu valkosipulinkynsi korkeaan astiaan muiden ainesten kanssa. Lisää lämpimät parsakaalit ja soseuta rouhevaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa suolaa.

  3. Levitä leipäviipaleiden päälle sinappia ja paksu kerros pestoa. Siivuta maun mukaan juustoa ohuelti ja asettele leipäviipaleiden päälle. Leikkaa avokado siivuiksi ja asettele kahden leipäviipaleen päälle, mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Päällystä avokado rucolalla ja sulje leipä toisella viipaleella.

  4. Paista öljytyllä pannulla matalalla lämmöllä (kannella peitettynä) molemmin puolin, kunnes leivät ovat saaneet kauniin ruskean värin. Halkaise leivät ja nauti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit