Parsakaalipestolla höystetyt lämpimät leivät

Vihreää voimaa täynnä olevat leivät saavat makua parsakaalipestosta ja maukkaasta cheddarista.
  • 2 leipää

Ainekset

Parsakaalipesto:
150 g
parsakaalia
suolaa
oliiviöljyä
1 rkl
paahdettuja auringonkukansiemeniä
1
pieni valkosipulinkynsi
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
3/4 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
½ dl
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria, chilihiutaleita
Lisäksi:
4
isoa siivua paahtoleipää
4 tl
dijoninsinappia
voimakasta cheddarjuustoa
½
iso kypsä avokado
2 dl
rucolaa
öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Paloittele parsakaali, sekoita suolan ja oliiviöljyn kanssa ja levitä uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia 225-asteisessa uunissa, kunnes parsakaali on pehmentynyt. Purutuntumaa saa jäädä hieman.



  2. Laita kuorittu valkosipulinkynsi korkeaan astiaan muiden ainesten kanssa. Lisää lämpimät parsakaalit ja soseuta rouhevaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa suolaa.

  3. Levitä leipäviipaleiden päälle sinappia ja paksu kerros pestoa. Siivuta maun mukaan juustoa ohuelti ja asettele leipäviipaleiden päälle. Leikkaa avokado siivuiksi ja asettele kahden leipäviipaleen päälle, mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Päällystä avokado rucolalla ja sulje leipä toisella viipaleella.

  4. Paista öljytyllä pannulla matalalla lämmöllä (kannella peitettynä) molemmin puolin, kunnes leivät ovat saaneet kauniin ruskean värin. Halkaise leivät ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää