Pariloitua maksaa ja hunajavoissa haudutetut sipulit

Pariloidut maksapihvit tarjoillaan hunaja-voissa haudutettujen sipulien kanssa.
  • 25 min
  • 4 annosta
  • 358 kcal / annos

Ainekset

600 g
naudan maksaa
suolaa
mustapippuria
vähän öljyä
Sipulit:
6-8
pientä sipulia
100 g
suolaista voita
4 rkl
hunajaa
½ dl
valkoviiniä
timjaminoksia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja halkaise sipulit muutamaan osaan. Voit halutessasi hauduttaa sipulit myös kokonaisina, jos ne ovat pieniä.

    Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää sipulit sulaan voihin. Lisää joukkoon hunajaa, loraus valkoviiniä ja timjaminoksat. Hauduta sipulit pehmeiksi voissa.
  2. Maksa valmistuu kahdessa minuutissa, jos siivut ovat ohuita.
    Valmista ne vasta juuri ennen syömistä.

    Suolaa ja pippuroi maksasiivut kevyesti. Pirskottele niiden päälle vähän öljyä.

    Kuumenna parila tai pannu ja paista pihvit nopeasti maksimissaan muutaman minuutin ajan, jättäen ne roseeksi sisältä.
  3. Tarjoile pihvit haudutettujen sipulien kanssa. Lisäksi sopii esimerkiksi perunamuusi.

Kommentit

    Näytä lisää