Pariloitua maksaa ja hunajavoissa haudutetut sipulit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pariloitua maksaa ja hunajavoissa haudutetut sipulit

Pariloidut maksapihvit tarjoillaan hunaja-voissa haudutettujen sipulien kanssa.

24.9.2015 11:23
Määrä4 annosta
Valmistusaika25 min
Energia358 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    naudan maksaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • vähän öljyä

  • Sipulit:

  • 6-8

    pientä sipulia

  • 100 g

    suolaista voita

  • 4 rkl

    hunajaa

  • ½ dl

    valkoviiniä

  • timjaminoksia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja halkaise sipulit muutamaan osaan. Voit halutessasi hauduttaa sipulit myös kokonaisina, jos ne ovat pieniä. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää sipulit sulaan voihin. Lisää joukkoon hunajaa, loraus valkoviiniä ja timjaminoksat. Hauduta sipulit pehmeiksi voissa.

  2. Maksa valmistuu kahdessa minuutissa, jos siivut ovat ohuita. Valmista ne vasta juuri ennen syömistä. Suolaa ja pippuroi maksasiivut kevyesti. Pirskottele niiden päälle vähän öljyä. Kuumenna parila tai pannu ja paista pihvit nopeasti maksimissaan muutaman minuutin ajan, jättäen ne roseeksi sisältä.

  3. Tarjoile pihvit haudutettujen sipulien kanssa. Lisäksi sopii esimerkiksi perunamuusi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit