Reseptit

Tomaattikalaa

Basilika ja tomaatti toimivat vaalean kalan lisukkeina. Nopea ja helppo ruoka.
  • 15 min
  • 4 annosta
  • 356 kcal / annos

Ainekset

600 g
vaalean kalan fileitä esim. ahventa
suolaa
3 rkl
öljyä tai voita
Lisäksi:
300 g
tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
½
sitruunan puristettu mehu
suolaa
pippuria
runsaasti tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja oreganoa

Valmistusohjeet

  1. Poista kaloista ruodot ja suolaa kalat kevyesti. Tarjoile heti.
  2. Pilko tomaatit ja siivuta sipulit ohuiksi siivuiksi.
  3. Paista kala nopeasti. Lisää pannulle tomaatit, sipuli, sitruunamehu ja mausteet. Heiluttele pannua edestakaisin levyllä, että tomaatit kuumenevat. Niiden ei tarvitse mennä ihan mössöksi.

    Lisukkeeksi sopii esimerkiksi risotto.

Kommentit

    Näytä lisää