Kukkakaalipizza

Trendikäs tekee pizzan ilman jauhoja. Vähähiililarisen pizzapohjan voi tehdä kukkakaalista.
  • 4 hengelle

Ainekset

Pohja:
1
kukkakaali
2
kananmunaa
2 dl
juustoraastetta (esim. emmentalia)
2 tl
yrttimausteseosta
suolaa ja pippuria
Täytteet:
tomaattikastiketta
kinkkusiivuja
mozzarellaa
oliiveja
Lopuksi:
rucolaa

Valmistusohjeet

  1. Pilko kukkakaalin kukinto pieniin osiin. Sekoita ne blenderissä pieneksi hienoksi muruksi.
  2. Yhdistä kukkakaalimurut, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Sekoita.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tästä määrästä valmistuu noin 3-4 pyöreää pizzaa.

    Levitä kukkakaalitaikinaa leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on vähän jähmettynyt.

  4. Nosta pelti uunista pöydälle ja levitä pohjan päälle haluamasi täytteet. Nosta vielä uuniin noin 5-10 minuutiksi, riippuen kuinka paljon täytettä laitoit pizzan päälle.

    Kiertoilmauunilla voi tehdä useamman pizzan kerrallaan.

    Pizzan voi tehdä myös yhdeksi levyksi.

  5. Lisää päälle lopuksi rucolaa ja leikkaa paloiksi.

Kommentit

    Näytä lisää