Maksalaatikko

Maksalaatikko valmistuu uskomattoman helposti.
  • 8 annosta

Ainekset

2 dl
puuro riisiä (keittämättömän mitta)
1 ½ dl
kuohukermaa
4 dl
täysmaitoa
2
sipulia
500 g
naudan maksaa
(1 dl rusinoita halutessasi)
150 g
voita
2
kananmunaa
1 dl
siirappia
3 tl
suolaa
1 tl
kuivattua meiramia
pari rouhaisua valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä riisiä kerman ja maidon sekoituksessa 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna riisin jäähtyä vähän ennen maksan joukkoon lisäämistä.





  2. Hienonna sipulit aivan hienoksi. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja sipulit pannulle. Kuullota pehmeäksi.
  3. Poista maksasta kalvot. Paloittele maksa ja hienonna sitä monitoimikoneessa parin minuutin ajan kunnes se on hienojakoista. Voit ostaa myös valmiiksi jauhettua maksaa.
  4. Liota rusinoita kuumassa vedessä hetki. Kaada vesi pois liotuksen jälkeen.

    Sulata voi. Jäähdytä se.
  5. Sekoita kaikki ainekset maksan joukkoon.

    Kaada seos voilla voideltuun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 1 - 1 ½ t riippuen vuoan syvyydestä.

    Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.


Kommentit

    Näytä lisää