Maksalaatikko - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maksalaatikko

Maksalaatikko valmistuu uskomattoman helposti.

28.9.2015 9:48
Määrä8 annosta

Ainekset

  • 2 dl

    puuro riisiä (keittämättömän mitta)

  • 1 ½ dl

    kuohukermaa

  • 4 dl

    täysmaitoa

  • 2

    sipulia

  • 500 g

    naudan maksaa

  • (1 dl rusinoita halutessasi)

  • 150 g

    voita

  • 2

    kananmunaa

  • 1 dl

    siirappia

  • 3 tl

    suolaa

  • 1 tl

    kuivattua meiramia

  • pari rouhaisua valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä riisiä kerman ja maidon sekoituksessa 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna riisin jäähtyä vähän ennen maksan joukkoon lisäämistä.

  2. Hienonna sipulit aivan hienoksi. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja sipulit pannulle. Kuullota pehmeäksi.

  3. Poista maksasta kalvot. Paloittele maksa ja hienonna sitä monitoimikoneessa parin minuutin ajan kunnes se on hienojakoista. Voit ostaa myös valmiiksi jauhettua maksaa.

  4. Liota rusinoita kuumassa vedessä hetki. Kaada vesi pois liotuksen jälkeen. Sulata voi. Jäähdytä se.

  5. Sekoita kaikki ainekset maksan joukkoon. Kaada seos voilla voideltuun uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 1 - 1 ½ t riippuen vuoan syvyydestä. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit