Suppilovahvero-pakurikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suppilovahvero-pakurikeitto

Sami Tallbergin keitossa maistuu hittituote pakuri.

30.9.2015 8:14

Ainekset

  • Sieniliemi:

  • 1

    porkkana

  • 1

    sipuli

  • 1

    purjo

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 200 g

    herkkusieniä

  • 30 g

    pakuria

  • 2

    timjaminoksaa

  • ½

    ruukkua persiljaa

  • 1

    laakerinlehti

  • 10

    valkopippuria

  • 1 1/2 l

    vettä

  • 1 tl

    merisuolaa

  • 1 rkl

    laadukasta valkoviinietikkaa

  • Paistetut suppilot ja purjo:

  • 1 iso

    kourallinen suppilo- tai kosteikkovahveroita

  • ½

    pienestä purjosta viipaleina

  • 25 g

    voita

  • muutaman timjamin oksan lehdet

  • muutama tippa laadukasta oliiviöljyä per ruokailija (tiputa valmiin annoksen päälle)

  • merisuolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Valmista sieniliemi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipulit. Paloittele herkkusienet ja murskaa pakuri. Laita kaikki ainekset valkoviinietikkaa lukuun ottamatta kattilaan. Anna kiehua hiljaa hymyillen 45 minuuttia. Siivilöi painellen kaikki aromi- ja makuaineet talteen. Tarvitset keittoa varten vajaan 1 l lientä. Jatka lientä tarvittaessa vedellä. Lisää valkoviinietikka liemeen ja kiehauta se juuri ennen tarjoamista. Paista purjo ja suppilot pannulla hyvin pikaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta ylimääräinen voi pois. Annostele suppilot ja liemi tarjoiluastioihin. Kaada kuuma liemi päälle ja viimeistele oliiviöljyllä ja timjamin lehdillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit