Toimittaja testasi grillikylkiohjeen – 6 tuntia grillissä teki tehtävänsä - Keittokirjat - Ilta-Sanomat

Toimittaja testasi grillikylkiohjeen – 6 tuntia grillissä teki tehtävänsä

Uutuuskirjassa on ronskia äijäruokaa.

Old Bay -mausteseos maustaa testatun ohjeen. Kuvituskuva.

27.6.2017 7:51

Kuumaa kamaa grillistä (Gummerus)

Mikä: Grillauksen aakkosia ja reilut sata sivua kuvitettuja reseptejä.

Miellytti: Lastenkirjamainen formaatti pyöreine kulmineen ja paksuine kansilehtineen on kuin tehty tahmattavaksi ulkotiloissa, grillin vieressä.

Nälkää nostattavat kuvat on toteutettu rouheasti.

Mietitytti: Hölmösti nimetty käännöskirja, jonka tekijöitä ei katsota aiheelliseksi mainita kannessa. Sen sijaan kanteen on liitetty tekstit ”100% kylläisyystakuu”, ”Grillimestareille” ja ”Äijäruokaa”. Tällaista vatsa täyteen -retoriikkaa luolamiehille siis.

Jos reseptisivujen alati vaihtuvat väripohjat viestivät jotakin, se jää arvoitukseksi.

Äijädesignia?

Minä kokeilin: Kirjan aavistuksen sovinistisessa hengessä panin pari kiloa naudan grillikylkiä likoamaan yön yli suolaliemeen.

Seuraavana päivänä tarpeeksi hiiltä ja savustuslastuja grilliin. Hohkaavan hiilloksen ylle lihat reiluksi kuudeksi tunniksi mietoon lämpöön.

Reilu rasvakerros piti lihan muhevana. Savuisuutta olisi saanut enemmänkin, vaikka grillin kansi pysyi melko tiiviisti kiinni.

PS. Reseptissä mainitaan Old Bay -mausteseos, mutta kirja ei sen koostumusta avaa: googleta itse!

Suolatut ja savustetut naudan grillikyljet

2 x 1 kg grillikylkiä

4 rkl vaaleanruskeaa sokeria

2 rkl Old Bay -mausteseosta

Suolaliemi

2,5 l vettä

500 g merisuolakiteitä

250 g ruskeaa sokeria

10 mausteneilikkaa

20 kokonaista pippuria

nippu tuoretta timjamia

3 kanelitankoa

3 tähtianista

2,5 l vettä

Valmista suolaliemi yhdistämällä ainekset ja keitä, kunnes suola liukenee. Lisää vettä.

Aseta grillikyljet ei-metalliseen astiaan ja kaada päälle suolaliemi. Pane tarvittaessa lautanen painoksi, jotta liha pysyy pinnan alla.

Nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.

Ota kyljet liemestä tuntia ennen grillausta. Siirrä grillikyljet leikkuulaudalle ja hiero niihin sokeri ja Old Bay -mausteseos.

Laita grilli savustusvalmiiksi ja esilämmitä. Savusta kylkiä lihapuoli ylöspäin kansi suljettuna kuusi tuntia tai kunnes liha ei enää punerra keskeltä ja siitä valuva neste on kirkasta.

Peitä grillikyljet foliolla ja anna tekeytyä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Tältä annos näytti kirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit