Tältä maistuu Tomi Björckin Australia – kesän grillikauteen huippukokin tuttua tyyliä - Keittokirjat - Ilta-Sanomat

Tältä maistuu Tomi Björckin Australia – kesän grillikauteen huippukokin tuttua tyyliä

Kirja tuo tuulahduksen aurinkoa ja lämpöä Suomen alkukesään.

9.5.2017 7:06

Tomi Björck: Björck & Australia (Cosy Publishing)

Mikä: Australiaan muuttanut ravintoloitsija ja kokki Tomi Björck fiilistelee uudessa kirjassaan Australian antimia, aurinkoisia makuja ja mahdollisuutta grillata ympäri vuoden.

Miellytti: Kirjassa toistuu tomibjörckmäinen letkeä tunnelma, joka on tuttu miehen edellisistä kirjoista. Jos olet fani, kirja on ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Kesägrillaajalle kirja tarjoilee hauskoja mausteseosvinkkejä ja idearikkaita ideoita äyriäisten ja kasvisten grillaukseen. Maustamisideat ovatkin aina olleet Björckin parasta antia hänen kirjoissaan.

 

Mietitytti: Kalliiksi käy. Australian Sydneyssä itse asuneena järjetön matkakuume ja ikävä surffirannoille iski päin näköä. Tänä kesänä matkakuumetta lievitetään näillä äyriäisgrillausohjeilla ja ensi talvena toivottavasti ihan paikan päällä.

Minä kokeilin: Karitsa on Tomin suosikkiliha. Vuosia hänen ruokaohjeitaan seuranneena, karitsankyljykset toistuvat säännöllisesti eri lisukkeilla. Tämän ohjeen juju on seesamihummus. Täydellinen vegelisuke grillissä paistetuille kyljyksille. Unohda salaatit, tahnat ovat se juttu.

Lamb chops with sesame hummus

1 lampaan kylkirivi (4 kyljystä)

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

1/2 annos seesamihummusta

Seesamihummus

200 g kypsiä kikherneitä

2 rkl tahinia

1 sitruunan mehu

suolaa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl seesamiöljyä

1/2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

 

Paahda siemenet kuivalla ja kuumalla pannulla. Valuta kikherneet. Pyöräytä kaikki hummuksen ainekset tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Grillaa kylkiriviä kummaltakin puolelta 5–6 minuutin ajan. Voit myös paistaa kylkeä oliiviöljyssä paistinpannulla samaan tapaan käännellen niin, että liha saa kauniin värin pintaan ja kypsyy.

Nosta liha sivuun, kääri folioon ja anna seistä kymmenen minuutin ajan. Leikkaa liha kyljyksiksi. Grillaa tai paista pannulla nopeasti uudestaan viimeistelläksesi lihan maun (hätäiset voivat jättää jälkigrillaamisen väliin). Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele mintunlehdillä. Nauti seesamihummuksen kanssa.

Seesamihummus on täydellinen vegelisuke grillissä paistetuille karitsankyljyksille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit