Laiskan kokin välipalamunakkaat maistuvat suoraan jääkaapistakin - Keittokirjat - Ilta-Sanomat

Laiskan kokin välipalamunakkaat maistuvat suoraan jääkaapistakin

Uutuuskirjan ohjeilla teet munasta monipuolisesti ruokaa.

Minimunakkaissa voi hyödyntää hävikistä herkuksi ajattelua.

3.5.2017 7:25

Sanna Mansikkamäki: Muna – Herkulliset ohjeet kananmunasta (Readme.fi)

Mikä: Tällä hetkellä trendikkäisiin muniin keskittyvä keittokirja on tervetullut. Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki on kerännyt kirjan täyteen klassisia sekä tuoreita, vähemmän tunnettuja reseptejä.

Miellytti: Suurin osa resepteistä on helppo valmistaa. Jos on kiire, on helppo tarttua kirjaan ja valmistaa sieltä nopeasti hyvää ruokaa. Kirja ei keskity ainoastaan resepteihin, vaan se sisältää myös kattavan tietopaketin munasta. Pia Inbergin herkulliset kuvat inspiroivat kokeilemaan.

Mietitytti: Pienehkö munaähky voi yllättää. Viikon jokaisena päivänä en välttämättä munakirjasta ruokia valmistaisi. Joissakin resepteissä on niin paljon munaa, että viikon kiintiö tulee nopeasti täyteen.

Minä kokeilin: Päätin valmistaa vappupiknikille minimunakkaita yksittäisiin muffinivuokiin. Valitsin kolme erilaista täytettä: Gruyère-juusto, paistettu pekoni ja parsa / kylmäsavulohi, kevätsipuli ja sitruunankuori / kylmäsavulohi, tilli ja uusi peruna. Täydellinen sormiruoka, joka valmistuu helposti ja nopeasti!

Kirjassa kerrotaan, että laiskan kokin välipalamunakkailla pelastetaan lapsiperheiden välipalaongelmat ja iltapalaturhautumiset. Saat yhdellä paistokerralla ison satsin maukasta syötävää. Voit tehdä samalla kertaa perheen kasvissyöjän eväät, tyydyttää oman juustonhimosi ja käyttää eilisen jauhelihakastikkeen jämät.

Jos et omista muffinivuokaa, valmista munakkaat paperisiin vuokiin.

Nämä munakkaat maistuvat lämpiminä ja kylminä, joten voit hyvin tehdä niitä etukäteen jääkaappiin valmiiksi nälkäisiä koulusta tulevia lapsia varten. Näissä toimii myös hävikistä herkuksi -ajattelu, joten hyödynnä pannun pohjalle jääneet kastikkeen jämät, uunilohen jämät tai uunijuurekset. Kaiva myös juustonkannikat jääkaapista ja raasta ne mukaan.

6 kananmunaa

2 dl kuohukermaa

1 tl suolaa

Täytteeksi

juustokannikat raastettuina tai vihanneksia, kinkkua tai savukalaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko munat kulhoon ja vatkaa niistä rakenne rikki. Lorauta joukkoon kerma ja mausta suolalla.

Pilko valitsemasi munakkaan ainekset muffinivuoan koloihin. Kaada päälle munaliemi. Voit halutessasi ripotella vielä päälle juustoraastetta, jos et ole sitä vielä lisännyt.

Paista noin 10 minuuttia riippuen siitä kuinka löysäksi haluat jättää munan. Munakkaat ruskistuvat pinnalta hienosti ja vähän kohoavat. Ne tosin lässähtävät nopeasti uunista tulon jälkeen, mutta se ei haittaa makua.

Munakkaan voi myös levittää voileivän päälle paistamisen jälkeen, kuten minä tein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit