Uutuuskirja opastaa helppojen tuliaisherkkujen lähteille

Julkaistu:

Viikon keittokirja
Helppoja mutta herkullisia viemisiä moniin erilaisiin juhliin ja tervehdyskäynneille.
Mari Moilanen: Syötäviä vietäviä.

Lahjoja keittiöstä (Kirjapaja)


MIKÄ MIELLYTTI: Kirja on ulkomuodoltaan kuin karkki! Liki jokaiseen reseptiin tekee mieli tarttua. Ohjeessa on aina mukana myös vinkki lahjan kauniiseen paketointiin.

Lopussa on mainio vinkkilista kaupan ruokatuliaisista, jos aika ei riitä omin käsin värkkäämiseen ja perinteinen viinipullo tai kahvipaketti tuntuu tylsältä.


MIKÄ MIETITYTTI: Näitä lahjoja ei voi tehdä yllätyskyläilyille, ellei ruokakaappi ole valmiiksi erittäin hyvin varustettu. Ohjeisiin nimittäin tarvitaan inkiväärisiirappia, mantelijauhetta, kaakaonibseja, spelttijauhoja... Parissa ohjeessa jäin kaipaamaan tarjoiluehdotusta: minkä kanssa pekonihilloa oikein syödään?


MITÄ KOKEILIN: Itse tehdyt myslit ovat aina parhaita! Testasin syysiltana omenagranolan, joka valmistuttuaan hupeni iltapalalla saman tien puoleen.

Resepti on simppeli, ja aikaa kuluu vain 20 minuuttia. Lähikaupasta ei tosin löytynyt chiansiemeniä, jotka korvasin pähkinöillä.

Keittiöön levisi uunista jumalainen paahdetun kanelin ja kardemumman tuoksu, ja lopputulos kestää vertailun laadukkaimpienkin valmisgranoloiden kanssa.



Omenagranola

1 l kaurahiutaleita

1 dl auringonkukan siemeniä

5 rkl chiansiemeniä

1 rkl kanelia

1 tl aitoa vaniljaa jauheena

1 rkl kardemummaa

1,5 dl vaahterasiirappia

1,5 dl kookosöljyä

3 dl kuivattuja omenakuutioita

Sekoita muut ainekset hyvin, mutta jätä omenakuutiot lopuksi.

Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana. Jäähdytä ja lisää kuivatut omenakuutiot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt