Keittokirjat

Libanonin värikäs keittiö tutuksi

Julkaistu:

Viikon keittokirja
Viikon keittokirjassa pöydät notkuvat mezejä.
Joseph Youssef, Katja Nykänen, Robert Seger: Josen meze (readme.fi)

MIKÄ: Ruokamatka Libanoniin. Matkanjohtajana toimii tv:stä tuttu, Suomessa asuva keittiöpäällikkö.

MIELLYTTI: Erilainen ruokakirja, joka on matkaoppaan ja reseptikokoelman risteytys. Kuvat puhuvat värikästä kieltään, ja niille on annettu arvoisensa tila. Tekstit pysyvät napakoina ja informatiivisina.

Ihmiset ja heidän herkkunsa tulevat tavallista lähemmäs lukijaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

MIETITYTTI: Jos lukija odottaa Lähi-idän reseptien aarreaittaa, saattaa lieden ääressä koittaa pettymys.

Reseptejä on kirjan sivulukuun (noin 270) nähden vähän. Kuitenkin niitä on niin runsaasti, että harvoin libanonilaisissa ravintoloissa käynyt lukija saa hyvän käsityksen nelimiljoonaisen kansan vivahteikkaasta ruokalistasta.

Eiköhän tämän kirjan jälkeen sana Guinness ole nyt maailmankaikkeudessa kirjoitettu tarpeeksi monta kertaa väärin.

MINÄ KOKEILIN: Arvelin, että talven ja kevään taitteessa sitruunainen linssikeitto eli adas bi hamod saattaisi maistua, ja maistuihan se. Paino vahvasti sanalla sitruunainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nopea ja helppo ruoka, jossa maistuu etelän aurinko. Reseptin mukaan tehtynä siitä riittää hyvin 4–6 ruokailijalle.


Sitruunainen linssikeitto

400 g vihreitä linssejä

2 nippua mangoldia

3 valkosipulinkynttä

2 tl suolaa

4 sitruunan mehut

2 rkl oliiviöljyä

1 tl sumakkia tai hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuorta

1 l vettä

1 tl jauhettua mustapippuria

Huuhtele linssit ja liota tunti. Murskaa valkosipuli ja suola morttelissa, lisää sitruunanmehu, öljy ja sumakki (tai sitruunan kuori).

Keitä linssit kypsiksi, lisää pilkottu mangoldi ja anna kiehua hetken. Lisää sitruunainen mausteseos ja keitä noin 15 minuuttia.

Mausta pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt