Kauden parhaat reseptit

Julkaistu:

Viikon keittokirja
Jatko-osa viime syksynä ilmestyneelle Sitä parempi soppa -kirjan ensimmäiselle osalle.
Mari Moilanen: Sitä parempi soppa II – puolikuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään (Kirjapaja)


MIKÄ: Lähes sata reseptiä sesongin mukaisista raaka-aineista keväästä syksyyn. Ns. whole food -ruokaa, joka tekee hyvää. Paljon spelttiä, kvinoaa, yrttejä, vihanneksia ja marjoja.


MIELLYTTI: Kirja etenee kevään ensimmäisistä nokkosista, uusien perunoiden kautta kesän marjasatoon ja sieltä syksyn sienimetsiin. Reseptit innostavat kokeilemaan uusia ja kekseliäitä ohjeita, joissa ei ole turhaa kikkailua.


MIETITYTTI: Paikoitellen kuvien päälle tuotu teksti häiritsee keittokirjafriikin visuaalista silmää.


MINÄ KOKEILIN: Suklainen raakakakku on nyt supermuodikas tarjottava. Tätä reseptiä oli pakko kokeilla, sillä pohjassa oli kaurahiutaleita, joita rakastan leivonnassa. Kakku ei ollut tönkkörasvainen eikä liian makea kuin osa raakakakuista voi joskus olla. Onnistunut leivonnainen maistui myös lapsille. Terveellistä ja hyvää ilman lisättyä prosessoitua sokeria.



Suklaaraakakakku

Pohja

3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

1 ½ dl kaurahiutaleita

2 ½ dl pekaanipähkinöitä

½ dl vaahterasiirappia

½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä

ripaus ruususuolaa

½ tl vaniljajauhetta

Täyte

2 dl cashewtahnaa

2 rkl kaakaojauhetta

½ dl taatelisiirappia

vaniljajauhetta

Mittaa pohja-ainekset tehosekoittimeen ja aja ne rouheaksi taikinaksi. Laita pohjataikina jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Mittaa täytteen aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Painele pohjataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle.

Laita kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota kakku sulamaan hieman ennen tarjoilua.