Tästä kirjasta löytää pari piirua parempia kotiruokareseptejä

Julkaistu:

Viikon keittokirja
Jotain maukasta -blogia pitävän Mari Moilasen värikäs opus kutsuu koko perheen keittiöön kokeilemaan uusia raaka-aineita.
Mari Moilanen: Sitä parempi soppa – mitä yhdessä kokataan (Kirjapaja)

MIELLYTTI: Speltti, kvinoa, intiaanisokeri, erilaiset juurekset ja vihannekset saavat loistaa valokeilassa. Kirjan raikas visuaalinen
ilme ja simppelit, houkuttelevat reseptit. Näitä ruokia haluaa oikeasti kokeilla keskellä kiireistä arkea. Erityiskiitos siitä, että reseptien raaka-aineet ovat trendikkyydestään huolimatta sellaisia, että ne löytynevät melkein joka lähikaupasta.

MIETITYTTI:
Nykyään suosittu whole food -ajattelu puski niin vahvasti päälle, että hetkittäin alkoi nyppiä. Kiusallanikin korvasin erään piirakkapohjan speltin hirvittävällä valkoisella vehnällä. Vaan eipä haitannut yhtään! Hyvää tuli silti.

MINÄ KOKEILIN: Innostuin kokeilemaan useampaakin ruokaa opuksesta. Kaikista tuli loistavia. Nokkelin oli pasta ilman pastaa. Kesäkurpitsaspagettia herkkusienikastikkeella reseptissä spagetin korvaa tyystin kesäkurpitsa. Tämän helpompaa ei ruoanlaitto voi olla. Kesäkurpitsat ja herkkusienet vain raastetaan, paistetaan voissa ja lorautetaan viiniä sekä kermaa sekaan. Kun päälle vielä kaatoi kunnon annoksen parmesaania, oli makuelämys paheellisen pastamainen.

Kesäkurpitsaspagetti herkkusienikastikkeella

4 hoikkaa kesäkurpitsaa
400 g herkkusieniä
oliiviöljyä
4 dl kermaa
3 dl valkoviiniä
nokare voita
suolaa ja mustapippuria
LISÄKSI
parmesaanijuustoa

Raasta kesäkurpitsat ohuiksi naruiksi. Raasta herkkusienet raasteeksi. Kuumenna laakea pannu, lisää voi ja pyöräytä sieniraastetta pannulla. Lisää valkoviini, kerma, suola, mustapippuri. Keitä kasaan 5 minuuttia.
Lisää kesäkurpitsat ja anna kiehua toiset 5 minuuttia. Tarjoa pasta raastetun parmesaanin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt