Tällainen on Master Chef -kokin uusi keittokirja - ota kirpeä kakkuresepti talteen!

Julkaistu:

Viikon keittokirja
Master Chef -ohjelmasta tuttu kokki purkaa gourmet-ruoan osiin omatekoisella kaavallaan.
Viikon keittokirja on Lotten Lindborg-Suhosen Gourmeeta, perkele á la Lotten (Peoples.fi, 2014).

Mikä: Pelkistetysti gourmet-ruokaan tarvitaan Lottenin mukaan hyvä pääraaka-aine sekä suolaa tai happoa. Koostumuksessa tulee olla sekä rapeutta että pehmeyttä, ja kaiken A ja O on kaunis esillepano. Siitäpä vain soveltamaan sitten.

Miellytti: Reseptit tajuaa maallikkokin. Hauska kaksiosainen kansi, josta voi kääntää esiin "siveellisemmän" puolen ilman perkelettä. Itse en kyllä käännä.

Mietitytti:
Muutama oikolukusessio teksteille olisi tehnyt hyvää.

Minä kokeilin:
Kirpeä "mudcake" syntyi helposti ja sai raikkaan twistin limettimehusta. Vatkattu crème fraîche oli oiva lisuke perinteisemmän kermavaahdon sijaan. Sen kanssa herkusta ei tullut laisinkaan liian makea. Oheen suositeltu basilika antoi mainiosti lisämakua.

Tuoreita mansikoita keksin itse lisätä tarjolle; nekin toimivat kakun kanssa hienosti.

Juhannusvieraiden kommentti "kyllä tätä voisi kuvitella ravintolassa syövänsä" oli ehkä parasta, mitä olen koskaan kotikokkina kuullut.

Kirpeä "mudcake"
8 hengelle

150 g voita
1 sitruuna tai 2-3 limettiä
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
3 dl vatkattua ranskankermaa
Koristeeksi
tuoretta minttua tai basilikaa
ripaus tomusokeria

Voitele 20-senttinen irtoreunavuoka. Sulata voi. Raasta hedelmistä kuori ja purista mehut. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto, voi, raastettu kuori ja mehu. Siivilöi jauhot taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 150 asteessa noin 30 minuuttia. Ota kakku uunista, kun se vielä aaltoilee keskeltä. Kakku jähmettyy jäähtyessään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt