Keittokirjat

Viikon keittokirja vie katuruokataivaaseen

Julkaistu:

Viikon keittokirja
Liemessä-bloggarin esikoisteos vie lukijan trendikkääseen street food -maailmaan. 
Jenni Häyrinen: Katukeittiö - parempaa roskaruokaa (Readme)

Mikä: Katuruoka on nyt kuumin ruokatrendi. Simppeliä, helppoa ja maukasta. Kirjassa on kotikeittiössä toteutettavia klassisia katuruoka-annoksia, höystettynä vinkeillä ja bloggarin itse ottamilla kauniilla kuvilla.

Miellytti: Kirja on todellinen reseptitaivas. Mukana on burgerreseptejä, itse tehdyt hodarit, pizzaa, meksikolaista katuruokaa, lähi-idän klassikoita ja katuruokaklassikko churrot suklaakastikkeella. Kirja on tuhti paketti, joka toimii perusteoksena monille resepteille. Kaikki tehdään itse - hampurilaissämpylät, hodarit ja lihapiirakat leivotaan alusta alkaen, soosit ja marinadit sekoitetaan nopeasti itse. Ranskalaisetkin saavat uuden ulottuvuuden, kun ne valmistetaan bataatista.

Mietitytti: Missä olivat kaikki aasialaiset reseptit? Vietnamin ja Thaimaan katuruokareseptit puuttuivat kokonaan. Ehkä kirja saa joskus vielä jatkoa?

Minä kokeilin: Meillä on perjantaisin hodari-ilta. Kaupan valmiit pullamössösämpylät hajoavat käsiin eivätkä maistu oikein miltään. Kirjan hodarisämpyläresepti on vailla vertaa! Ne eivät valmistu aivan hetkessä, mutta pitkä kohotus tuottaa tulosta. Maukkaat ja pehmeät sämpylät ovat loistavia, ja täytteillä voi leikitellä. Kirjan nyhtökana tai pulled pork toimivat myös hodarin täytteenä.

HOT DOG -SÄMPYLÄT

5 dl täysmaitoa
70 g hiivaa
12 dl vehnäjauhoja
40 g voita
2 tl suolaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita ja lisää parissa erässä taikinan sekaan huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin 20 minuuttia. Pyöritä taikinasta palloja ja pyöritä ne kämmenellä suikuloiksi. Anna kohota liinan alla 1,5 tuntia.
Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt