Keittokirjat

Viikon keittokirja tarjoilee lautasellisen enkelin kosketusta

Julkaistu:

Mainio uutuuskirja tarjoilee pelkästään keittoja.
Marc Aulén, Jaeseong Park: Sopat! (Gummerus)

MIKÄ: Nimensä mukaan pelkästään keittoihin keskittynyt kirja. Ja se on mainio juttu: yleensähän soppia kelpuutetaan ruokakirjoihin vain muutama. Belgialaistaustainen Marc Aulén on vaalinut kahdessa helsinkiläisessä ravintolassaan soppabravuureitaan. Nyt hän paljastaa salaisuutensa 30 yksinkertaisessa mutta kekseliäässä reseptissä.

MIELLYTTI: Hyvä, että Aulén esittelee aluksi mausteet, joilla reseptit voi toteuttaa. Pinnat myös hänen ruokafilosofiansa intohimolle sekä kevyttuotteiden ja korvikkeiden kammolleen. Reseptit ovat tarkkoja ja ohjeet on kirjattu erittäin selkeästi.

MIETITYTTI: Mukaan on kelpuutettu myös kolmentoista ”tähtivieraan” lempisoppa. En halua olla ilonpilaaja, mutta ilmankin olisi pärjätty.

MINÄ KOKEILIN: Olin kahden vaiheilla: joko Bortsch Markovits tai Enkelinkosketus. Jälkimmäinen taisi voittaa makoisan nimensä perusteella. Valkosipulin, purjosipulin ja rosamundaperunan pohjalta ponnistava kokonaisuus vaikutti aineksiltaan yksinkertaiselta.

Ihan kaikkea ei sentään löytynyt kotoa, mutta kauppalasku jäi hyvin edulliseksi. Helppotekoinenkin se oli. Kuorimiseen ja silppuamiseen meni muutama hetki ja keittämiseen puolisen tuntia. Kumina ja timjami toivat twistiä, mutta ensi kerralla jätän melko hallitsevasta kuminasta puolet pois.

Enkelinkosketus

200 g normaalisuolaista voita
200 g kuorittuja valkosipulinkynsiä
1 reilu tl kuminansiemeniä kokonaisina
200 g purjoa
500 g kuorittua rosamundaperunaa
1 tl kuivaa timjamia
1 tl hunajaa
1 litraa kanalientä
1 dl täyskermaa
2 dl sakeaa omenamehua
1 dl ruohosipulisilppua

Laita voi kattilaan ja anna sulaa. Lisää lämpöä. Keitä valkosipulinkynsiä ja kuminansiemeniä voisulassa 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää purjopalat, keitä 3 minuuttia. Lisää perunapalat, timjami, hunaja ja kanaliemi. Keitä 17 minuuttia. Lisää kerma, mehu ja ruohosipuli. Soseuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt