Näillä opeilla sinustakin tulee huippuleipuri

Amerikkalaisen ruoanlaittoikonin Martha Stewartin matkassa kohti täydellisiä leipomuksia.

23.3.2014 7:00

Suuri leivonnan käsikirja (readme.fi)

MIKÄ: Amerikkalaisen ruoanlaittoikonin käsikirja leivontaan. Reseptit ovat taattua Martha Stewartia.

MIELLYTTI: Ohjeet vaikuttavat huolella tehdyiltä, ja niitä on helppo seurata. Simppeleiden ohjeiden lisäksi tarjolla on vaativampiakin viritelmiä.

MIETITYTTI: Voisiko kodinhengetär joskus revitellä piirun verran enemmänkin? MINÄ KOKEILIN: Vieraat olivat juuri palanneet Miamista, joten päädyin periamerikkalaiseen Key lime piehin eli limettitorttuun. Jälkiruokatorttu oli helppo ja nopea valmistaa. Marthan kuuluisan grahamkeksitaikinan sijasta tein ajansäästämiseksi perusmurukeksipohjan. Kermavaahto kruunaa ja viimeistelee maun.

Limettitorttu

POHJA perusmurukeksipohja (poimi ohje esimerkiksi Ruokala.netin juustokakkuresepteistä)

TÄYTE 4 isoa munankeltuaista 1 tlk (noin 400 g) sokeroitua tiivistemaitoa 2 tl raastettua limetinkuorta 1 dl vastapuristettua limettimehua ripaus suolaa 2 ½ dl kuohukermaa 2 rkl tomusokeria

Tee murukeksipohja valmiiksi ja paista 180-asteisessa uunissa kullanruskeaksi. Nosta ritilälle ja anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tiivistemaito, limetin kuoriraaste, mehu ja suola. Vatkaa noin minuutti, kaavi tarvittaessa kulhon reunat. Kaada täyte jäähtyneelle torttupohjalle ja paista noin 10 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Nosta torttu ritilälle jäähtymään. Peitä täysin jäähtynyt torttu löyhästi kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi tai vuorokaudeksi. Vatkaa kerma ja tomusokeri ennen tarjoilua pehmeäksi vaahdoksi ja tarjoa se tortun kera.

Ilta-Sanomat nyt myös Instagramissa ja Pinterestissä. Seuraa!

IS Pinterestissä IS Instagramis

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit