Tässä on vapun helpoin munkkiohje! Airfryer-munkkeihin tulee yllättävä aines – ja ne vievät kielen mennessään

Ilmafriteerauskeitin eli airfryer on ollut viime aikojen hittikodinkone. ISTV testasi netistä löytynyttä munkkiohjetta, johon väitettiin tarvittavan vain kahta ainesosaa. Lopputulos yllätti helppoudellaan!

25.4. 18:45

Ruokabloggaaja Emma Fontanella jakoi Youtube-kanavallaan 2 ainesosan airfryer -munkit -ohjeen ja ISTV päätti tarttua ohjeeseen. Fontanellan ohjeessa tehtiin churro-tyyppisiä munkkeja suklaakastikkeella, mutta ISTV:n versiossa pysyttäydyttiin perinteisissä vappumunkeissa.

Koska alkuperäisessä ohjeessa käytetään ainesosia, joita suomalaisista kaupoista ei löydy, täytyy Suomessa munkkien ainesosan määrä nostaa viiteen.

Yllättävä ainesosa näissä munkeissa on jogurtti.

Munkkien teko on kuitenkin niin helppoa, että tumpeloinkin kotikokkaaja onnistuu varmasti. Ja mikä parasta, ehkä pelottavankin uppopaistamiskohdan voi jättää täysin välistä! Lopputulos on mehevä ja herkullinen pikkumunkki, johon jogurtti tuo ripauksen raikkautta.

Airfryer-vappumunkit

140 g vehnäjauhoja

140 g maustamatonta jogurttia

1,5 rkl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

50 g voita

sokeria kuorrutukseen

(rypsiöljyä).

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita sokeri ja jogurtti keskenään. Yhdistä sekoitukset.

2. Muotoile taikinasta tasakokoinen pötkö, josta leikkaat tasakokoisia palasia. Pyörittele palaset palloiksi.

3. Sulata n. 25 grammaa voita ja pyörittele pallot voisulassa.

4. Esilämmitä airfryeria 5 minuuttia 180 asteessa.

5. Paista munkkeja 180 asteessa 4-5 minuuttia (riippuen koosta). Älä paista yli 5 minuuttia.

6. Pyörittele kypsät munkit uudessa voisulassa ja sen jälkeen pyörittele munkkeja vielä sokerissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit