Näin teet marjaisan murokakun – Tarun ihana ohje - Ruokala - Ilta-Sanomat

Tarun ihanaan murokakkuun voi käyttää haluamiaan marjoja – syntyy helposti loppukesän kahvipöytään

Marjoilla ja kermavaahdolla täytetty murokakku on herkullinen loppukesän kahvipöydän leivonnainen.

Kakkuun voi käyttää kesän marjoista keitetyt hillot ja loppukesän tuoreet marjat.

15.8. 12:00

Marjoilla ja kermavaahdolla täytetty murokakku on herkullinen loppukesän kahvipöydän leivonnainen.

Tähän kakkuun voit hyvin käyttää kesän marjoista keitetyt hillot sekä loppukesän tuoreet marjat. Voit hyödyntää puutarhan vadelmat ja mansikat, suolla kasvavat lakat tai metsän mustikat niin täytteessä kuin koristelussakin.

Kakkupohja valmistuu helposti ja kakkutaikinan voit halutessasi maustaa esimerkiksi vaniljalla, hienoksi raastetulla sitruunan kuorella tai vaikka kardemummalla. Kakun voit täyttää juuri ennen tarjoilua, joten sitä ei tarvitse säilyttää pitkiä aikoja jääkaapissa.

Jos sinulla ei ole ohjeessa mainittua leikkuuterällistä monitoimikonetta, voit nyppiä pohjan kuivat aineet yhdessä voin kanssa käsin hienoksi muruksi. Näin saat valmistettua kakkupohjan ilman laitteita. Tee muut vaiheet alla olevan ohjeen mukaisesti.

Marjaisa murokakku

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1½ tl leivinjauhetta

120 g voita

1½ dl maitoa

1 kananmuna

Täyte

3 dl vispikermaa

(1–2 rkl sokeria)

noin 4 rkl marjahilloa

tuoreita marjoja

Mittaa leikkuuterällä varusteltuun monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot, sokeri sekä leivinjauhe. Pilko kylmä voi pieniksi paloiksi ja lisää voipalat kuivien aineiden joukkoon. Pyöräytä ainekset hienoksi muruksi ja kaada muruseos vatkauskulhoon.

Sekoita maito ja kananmuna keskenään. Lisää nesteseos muruseoksen joukkoon. Kääntele aineet lastalla taikinaksi.

Vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi muodostavat muruseoksen, johon käännellään maidosta ja kananmunasta tehty nesteseos.

Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai pieneen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 minuutin ajan, tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kakkupohjan kypsyyden tikkutestillä. Paina puinen cocktailtikku keskelle kakkua ja nosta se pois. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista viiden minuutin jaksoissa, kunnes märkää taikinaa ei enää tartu kakkuun painettuun tikkuun. Ota valmis kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä ennen täyttämistä.

Taikina lusikoidaan leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai pieneen kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 35 minuutin ajan.

Vatkaa täytteen vispikerma vaahdoksi ja makeuta kermavaahto halutessasi sokerilla. Pilko osa tuoreista marjoista täytettä varten.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä alemmalle kakkupohjalle ohut hillokerros. Pursota tai lusikoi osa kermavaahdosta hillon päälle ja lisää pilkottuja marjoja. Nosta ylempi kakkupohja täytteen päälle. Koristele kakku vielä kermavaahdolla sekä tuoreilla marjoilla ja esimerkiksi syötävillä kukilla.

Kakkupohja leikataan kahteen osaan.

Väliin laitetaan hillokerros, kermavaahtoa ja pilkottuja marjoja.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit