Kotiruoat arkipäiville: Kesäkeittoon uusi herkkumauste ja perunasalaatti, jota tehdään taatusti lisää - Ruokala - Ilta-Sanomat

Kotiruoat arkipäiville: Kesäkeittoon uusi herkkumauste ja perunasalaatti, jota tehdään taatusti lisää

Ruokalan simppeleillä ohjeilla perheesi syö noin viidelläkympillä viikossa arkipäivinä.

25.7. 16:00

Maanantai: Jogurtti-broilerivartaat

  • 400 g kananpojan sisäfileetä

  • 2 rkl harissatahnaa

  • 2 dl rasvaista maustamatonta jogurttia (esimerkiksi kreikkalaista)

  • mustapippuria

  • merisuolaa

Lisäksi:

  • nuudeleita

Sekoita harissatahna ja jogurtti keskenään. Leikkaa kananpojat pitkulaisiksi siivuiksi ja upota jogurttiin noin tunniksi. Työnnä vartaisiin ja grillaa muutamia minuutteja molemmilta puolilta. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile lisänä nuudeleita tai salaattia.

Valmistusaika: 1 t 15 minuuttia

Annoksia: 4

Tiistai: Grillatut jumboherkkusienet

  • 800 g jumboherkkusieniä

  • 120 g pekonia

  • purjo

  • 3 rkl pestoa

  • 100 g vuohenjuustoa

Leikkaa sienten jalat irti ja pilko ne. Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi pannulla sienisilpun kanssa. Lusikoi ylimääräinen rasva pois ja lisää hienonnettu purjo. Kuullota purjoa, kunnes se pehmenee. Nosta seos astiaan ja anna vähän jäähtyä.

Sekoita joukkoon pestoa ja murustettua vuohenjuustoa. Täytä sienet. Kääri folioon ja grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annoksia: 4

Keskiviikko: Täytetyt kesäkurpitsat

  • 2 isoa kesäkurpitsaa

  • 400 g jauhelihaa

  • 2 rkl öljyä

  • 1 sipuli

  • 0.5 l kantarelleja tai muita sieniä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 100 g sinihomejuustoa

Päälle:

  • juustoraastetta

  • persiljaa

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi paloiksi. Esikypsennä kesäkurpitsoita 200-asteisessa uunissa noin vartti. Hienonna sipuli ja sienet. Ruskista jauheliha pannussa. Lisää

pannulle sipuli, sienet ja kesäkurpitsan malto. Jatka kuullotusta, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaattipyree ja sekoita hyvin. Mausta. Murusta sinihomejuusto joukkoon ja sekoita. Lusikoi täyte esikypsennettyihin kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta. Jatka kypsennystä noin 20 minuuttia. Koristele persiljalla.

Valmistusaika: 50 minuuttia

Annoksia: 4

Torstai: Sinihomejuustolla maustettu kesäkeitto

  • 1 kg pieniä uusia perunoita

  • 1 nippu porkkanoita naatteineen

  • 2 rkl voita

  • 1 parsakaali

  • 1-2 dl herneitä

  • 200 g neulapapuja

  • 8 dl vettä

  • ripaus suolaa ja sokeria

  • 1 dl kermaa

  • 50 g kotimaista pienjuustolan sinihomejuustoa (myös vuohenjuusto käy)

Pese ja pilko vihannekset. Pilko porkkanat ja perunat. Säästä porkkanoiden naatit.

Kuullota ensin perunat ja porkkanat pienessä määrässä voita. Ota sivuun. Kuullota sitten kaikki muut vihannekset, herneitä lukuun ottamatta.

Laita perunat ja porkkanat kattilaan ja lisää vettä niin, että kaikki juuri ja juuri peittyy. Lisää myös porkkanan naatit, suolaa ja ripaus sokeria. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.

Lisää muut vihannekset. Anna kiehua lähes kypsäksi. Lisää herneet ja kerma, kuumenna. Poista porkkanan naatit halutessasi. Murusta joukkoon juusto ja tarjoile välittömästi tuoreen leivän kanssa.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Perjantai: Lämmin perunasalaatti

  • 600 g keitettyä uutta perunaa viipaleina

  • 1 nippu retiisejä viipaleina

  • puolikas kurkku viipaleina

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 50 g pekonia suikaleina

  • 2 varhaissipulia varsineen suikaleina

  • 4 mausteista nakkia viipaleina (esimerkiksi bratwurstia)

  • 3 rkl valkoviinietikkaa

  • 2 rkl öljyä

  • 0,5 l lihalientä

Sekoita kulhossa perunat, retiisit ja kurkut. Mausta suolalla sekä pippurilla.

Ruskista pekonit rapeaksi. Lisää pannulle sipulit ja nakit. Kypsennä hetki ja sekoita joukkoon valkoviinietikka, öljy ja lihaliemi. Kaada seos salaatin päälle ja anna maustua hetki.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit