Rakkaudella äidille! Kolme ihanaa ja helppoa jälkiruokaideaa juhlapäivän kahvipöytään - Ruokala - Ilta-Sanomat

Rakkaudella äidille! Kolme ihanaa ja helppoa jälkiruoka­ideaa juhla­päivän kahvi­pöytään

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Tässä kolme ideaa juhlapäivän kahvipöytään.

Jos juhlittava äiti rakastaa pullaa, tämä kakku saa varmat kiitokset.

6.5. 17:30

Äitienpäivän kahvipöytään voi tehdä monenlaisia herkkuja kaikkien iloksi. Nämä jälkkärit ovat helppoja valmistaa.

Kakun sijaan suoraan annoskuppeihin tehtävät herkkujälkkärit toimivat myös hyvin. Yhden hengen mikrossa valmistuva suklaakakku on nopein mahdollinen vaihtoehto. Juustokakun makuiset jälkkärit ovat kauniita ja herkullisia tarjottavia.

Juustokakkujälkkäri

Laseihin tehtävät juustokakun makuiset jälkiruoat ovat helppoja ja herkullisia jälkiruokia.

Annoksia: 4

Ainekset

  • noin 75 g kaurakeksejä

  • 2 dl vispikermaa

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1/2 banaani

  • 125 g mangososetta

  • 1–2 rkl tomusokeria

Päälle

  • mangososetta

  • keksimurskaa

  • marjoja

Valmistusohje

Laita kaurakeksit pakastepussiin ja murskaa ne esimerkiksi kaulimella kaulimalla pakastepussissa hienoksi muruksi.

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi. Murskaa banaani haarukalla ja lisää se yhdessä mangososeen kanssa vaahdon joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria makeuttamaan täytettä. Vatkaa ainekset sekaisin ja annostele kulhoihin.

Lusikoi jokaiseen annoskulhoon tai lasiin reilu ruokalusikallinen keksimurskaa. Lusikoi täytettä päälle.

Lisää vielä täytteen päälle toinen kerros keksimurskaa, mutta jätä keksimurskaa hieman annosten koristeluun. Lusikoi lopuksi toinen kerros täytettä ja koristele annokset esimerkiksi mangososeella, keksimurskalla ja marjoilla.

Pullanmakuinen kakku

Jos juhlittava äiti rakastaa pullaa, tämä kakku saa varmat kiitokset.

Ainekset

  • 100 g kardemumman makuisia täytekeksejä

  • 1 rkl voita

  • 150 g valkosuklaata

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun

  • vaahtokarkkeja

  • sokerikoristeita

Valmistusohje

Murskaa noin 2/3 osaa täytekekseistä hienoksi muruksi pakastepussissa tai monitoimikoneessa leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Sulata voi ja lisää se keksimurskan joukkoon. Sekoita keksimurska tasaiseksi.

Öljyä kevyesti noin 13–16 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan reunus ja laita reunus tarjoiluastialle. Kaada keksimurska reunuksen sisään ja painele tasaiseksi kerrokseksi.

Sulata valkosuklaa. Vatkaa tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Vatkaa seos tasaiseksi. Lusikoi täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pilko pohjasta ylijääneet keksit ja koristele kakku keksipaloilla sekä esimerkiksi pienillä vaahtokarkeilla ja sokerikoristeilla.

Nosta kakku jääkaappiin vähintään 15 minuutin ajaksi. Poista reunus kakun ympäriltä ja tarjoile kakku.

Suklainen sinkkukakku

Yhden hengen helppo suklaakakku toimii herkkuna pienessä taloudessa.

Annoksia: 1

Ainekset

  • 1 rkl voita

  • 2 rkl maitoa

  • 1 keltuainen

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 1 rkl kaakaojauhetta

  • 2 rkl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1/4 tl leivinjauhetta

  • noin 1 rkl suklaarouhetta

Tarjoiluun

  • jäätelöä

  • kermavaahtoa

  • suklaata

Valmistusohje

Mittaa voi ja maito noin 2,5–3 desilitran mikroaaltouunin kestävään kuppiin tai kulhoon. Lämmitä voi ja maito mikroaaltouunissa sen verran, että voi sulaa. Anna jäähtyä pieni hetki. Sekoita joukkoon keltuainen.

Mittaa kuivat aineet reseptin järjestyksessä edellisten ainesten joukkoon ja sekoita haarukalla hyvin sekaisin. Lisää lopuksi suklaarouhe ja kääntele taikina tasaiseksi.

Kypsennä kakku mikroaaltouunissa 750 W teholla noin 60–80 sekunnin ajan. Ota kypsä kakku pois mikroaaltouunista ja tarjoile kakku heti lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit