Ihastuttavat lime-mansikkaleivokset ovat takuuvarma kesätarjottava – nauti vaikka jäätelön kanssa - Ruokala - Ilta-Sanomat

Ihastuttavat lime-mansikkaleivokset ovat takuuvarma kesätarjottava – nauti vaikka jäätelön kanssa

Herkulliset lime-mansikkaleivokset ovat näppäriä tarjottavia kesäisessä kahvipöydässä.

Limen ja mansikan yhdistelmä on pettämätön.­

19.7. 13:03

Mansikka ja lime sopivat erinomaisesti yhteen, joten tässäkin reseptissä lisäsin limeä täytteeseen sekä hieman mansikoiden marinadiin. Tuoreista mansikoista valmistetut marinoidut mansikat ovat muutenkin herkullisia kesätarjottavia esimerkiksi jäätelön tai vaikkapa skonssien kanssa.

Leivosten pohjana toimii perinteinen muropohja, jonka voi valmistaa erinomaisesti jo etukäteen, jopa muutamia päiviä ennen tarjoilua. Kun asettelet taikinapohjat muffinssipellille, niin painele taikina varovasti pellinmuotoon, jotta pohjataikinaan ei tule reikiä.

Jos haluat kermatäytteeseen voimakkaampaa limen makua, niin voit raastaa myös pestyn limen kuorta täytteen joukkoon.

Nämä herkut voit tarjoilla heti täyttämisen jälkeen. Voit myös hyvin säilyttää valmiiksi täytettyjä leivoksia jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Lisää mansikat leivosten päälle vasta tarjoilupäivänä, jotta ne ovat kauneimmillaan.

Pienet lime-mansikkaleivokset (8–9 kpl)

Lisää mansikat leivosten päälle vasta tarjoilupäivänä.­

Murotaikina

  • 150 g voita

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • ¾ dl tomusokeria

  • 3 rkl kylmää vettä

  • (öljyä)

Kermatäyte

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 dl vispikermaa

  • 1 ½ dl tomusokeria

  • 2–3 rkl limemehua

Marinoidut mansikat

  • 150 g mansikoita

  • 1 rkl sokeria

  • 2 tl limemehua

  • (sitruunamelissaa)

Valmistusohjeet

Pilko jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja tomusokeri. Nypi taikina hienoksi muruksi. Lisää murun joukkoon kylmää vettä ja työstä taikinasta tasainen taikinapallo. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin noin 15–30 minuutin ajaksi.

Kauli viileä taikina jauhotetulla leivonta-alustalla noin 3–4 millimetriä ohueksi levyksi. Ota taikinasta muffinssipellin koloihin sopivia pyöreitä taikinapaloja noin 8–9 kappaletta. Ne saavat olla noin kymmenen senttimetriä halkaisijaltaan, hieman muffinssipellin kolojen koosta riippuen.

Öljyä talouspaperi ja pyyhkäise sillä muffinssipellin kolot. Painele taikinapalat varovasti noin 8–9 muffinssipellin koloon. Voit laittaa paiston ajaksi taikinan päälle painoksi paperiset muffinssivuoat ja muffinssivuokiin hieman kuivia herneitä, jotta pohjat pitävät muotonsa.

Paista pohjia 175 asteessa ensin noin kymmenen minuutin ajan. Ota sen jälkeen painot varovasti pois ja jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan. Anna pohjien jäähtyä. Nosta jäähtyneet pohjat varovasti pois vuoasta.

Valmista täyte vatkaamalla maustamaton tuorejuusto, vispikerma sekä tomusokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon limemehu. Vatkaa täyte vielä sekaisin.

Marinoi mansikat pilkkomalla mansikat kulhoon ja sekoita niiden joukkoon sokeri sekä limemehu. Anna mansikoiden marinoitua noin 15 minuutin ajan. Pursota tai lusikoi kermatäytettä jokaisen pohjan päälle. Lisää vielä marinoituja mansikoita täytteen päälle. Koristele leivokset halutessasi esimeriksi sitruunamelissan lehdillä.

­

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit