Senaatintorin jättiterassista tuli hitti, nämä suosikkiannokset tekevät kauppansa: ”Moni on tullut syömään sen useaan kertaan” - Ruokala - Ilta-Sanomat

Senaatintorin jättiterassista tuli hitti, nämä suosikkiannokset tekevät kauppansa: ”Moni on tullut syömään sen useaan kertaan”

Jättiterassilla riittää asiakkaita.

Julkaistu: 16.7. 16:25

Helsingin Senaatintorin jättiterassilla löytyy annoksia moneen makuun.

Helsingin Senaatintorin jättiterassi avattiin satoine istumapaikkoineen vierailijoiden käyttöön heinäkuun alussa ja siitä tuli välittömästi hitti.

Jättiterassilla on mahdollisuus nauttia kesäisten kaupunkimaisemien lisäksi myös monipuolisesti ruoasta ja juomasta. Paikalla on kesän ajan 16 ravintolakojua, jotka tarjoilevat erilaista kesäruokaa.

Kysyimme ravintolakojuilta, millaiset annokset tekevät kauppansa jättiterassilla ja millaisena kesä on näyttäytynyt ravintoloitsijoiden näkökulmasta.

Senaatintorin jättiterassilla on riittänyt kävijöitä heti sen avaamisesta lähtien.

Burgerit ja leivät maistuvat suomalaisille

Koska tilat ovat ymmärrettävästi ravintolakojuissa normaalia keittiötä rajallisemmat, ovat monet toimijat laatineet erikseen oman menun jättiterassille.

Moni jättiterassille suuntaava haluaa nauttia terassilla helppoa ja käsin syötävää ruokaa, selviää ravintoloita haastateltaessa.

Esimerkiksi erilaisilla burgereilla ja toasteilla on iso menekki.

– Suosituin annoksemme terassilla on ehdottomasti käsintehty juustohampurilainen, jonka kylkeen voi tilata kesäisen coleslaw-salaatin, kertoo ravintoloitsija Ville Geitel Bites Burgers -ravintolasta.

Poro- ja härkisburgerit ovat suosittuja myös Ravintola Sunnin kojulla, kertoo ravintolan osakas Uma Kangas. Hän on huomannut sään vaikuttavan tilauksiin – viileällä kelillä menee paljon myydyintä tuotetta poroburgeria, lämpimällä säällä asiakkaat taas tilaavat salaatteja.

Hävikkiruokaravintola Loopin toiminnanjohtaja Mirka Korkia-aho kertoo, että yrityksen kojusta ostetaan erityisesti toast-leipiä ja makeita leivonnaisia, kuten muffinsseja. Grillatut toastit täytetään vaihtelevasti esimerkiksi juustoilla, makkaroilla ja kasviksilla.

Erilaisilla leivillä ja burgereilla on terassilla kova menekki.

W30-ravintolan ravintoloitsija Kristian Vuojärvi kertoo ravintolakojulta tilattavan eniten skagen-leipää.

– Olemme halunneet pitää kojun ruoat mahdollisimman yksinkertaisina, mutta silti ruokaisina. Myynnissä on leipäannoksia, joiden kanssa kannattaa nauttia tiettyjä viinejä, Vuojärvi kertoo.

Burgereiden ja leipien lisäksi tarjolla on myös muuta käsin syötävää. Itäsuomalaisesta ruokakulttuurista inspiraationsa saanut silakkakukko on asiakkaiden mieleen ravintola Sea Horsessa.

– Pieni, käsin syötävä silakkakukko selvästi kiinnostaa myös Helsingissä. Se on itse kehittelemämme, erilainen versio perinteisestä kalakukosta, jota moni on tullut syömään jopa useaan kertaan, sanoo ravintola Sea Horsen terassiesimies Jere Laitinen.

Alkoholijuomista terassilla nautitaan eniten viiniä ja olutta niin perinteisessä kuin erikoisoluenkin muodossa.

Terassilla viihdytään sekä aurinkoisella että viileämmälläkin säällä.

Epäsuomalainen terassi herättää uteliaisuutta

Suomen oloissa ainutlaatuinen jättiterassi saa ravintoloitsijoilta poikkeuksetta kiitosta. Terassin logistiikka ja palvelut pelaavat, haastetta on välillä aiheuttanut ainoastaan ravintolakojun ja ravintolan varsinaisen toimipisteen välinen etäisyys, jos ravintolan pääkeittiö ei sijaitse aivan Senaatintorin kulmilla.

Tunnelma terassilla on ravintoloiden mukaan hyvä ja asiakkaiden kiinnostus terassia kohtaan on yllättänyt pelkästään positiivisesti.

– On mahtavaa, että Helsingin ytimessä on tällainen eurooppalaishenkinen paikka, jossa ruokaa ja juomaa voi nauttia kauniissa maisemissa iltaan asti, kehuu Ville Geitel.

Geitelin mukaan asiakkaat ovat löytäneet terassille hyvin erikoisen kevään jälkeen. Mirka Korkia-aho kuvailee asiakkaiden kiinnostusta jättiterassin palveluita ja tarjontaa kohtaan ”uteliaaksi” – monia on kiinnostanut, millainen terassi todellisuudessa on.

– Olen ravintoloitsijana iloinen siitä, että suomalainen kansa ei pelkää tuulta tai sadetta. Terassille tullaan, vaikka sataisi, hämmästelee Kristian Vuojärvi.

Uma Kangas kehuu terassin tunnelmaa ”olohuonemaiseksi”, vaikka se hänestä hieman kliseiseltä kuulostaakin.

– Toivottavasti terassin toiminta jatkuisi ensi kesänäkin. Ihmiset ovat terassilla mukavalla tuulella ja paikassa on leppoisa tunnelma, Kangas kuvailee.

Elokuun loppuun asti auki olevalla terassilla turvaväleistä on huolehdittu esimerkiksi istutuslaatikoilla ja pöytien ja myyntipisteiden tarkalla sijoittelulla. Vessoja ja käsienpesupisteitäkin löytyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit