Suussa sulava klassikko! Mumman raparperipiirakan ohje etsitään käsiin aina kesäisin - Ruokala - Ilta-Sanomat

Suussa sulava klassikko! Mumman raparperipiirakan ohje etsitään käsiin aina kesäisin

Raparperipiirakka viimeistellään muruseoksella, joka tuo siihen kivaa rapeutta.

Julkaistu: 10.7. 16:01

Tätä klassikkoreseptiä Ruokalan reseptiarkistosta haetaan kesällä tiuhaan.

Ihanan kirpsakka raparperi voi maullaan jakaa mielipiteitä, mutta kesään se ehdottomasti kuuluu. Ruokalan reseptiarkistossa on koottuna paljon erilaisia raparperiohjeita, joista kesällä yksi suosituimmista lienee Mumman raparperipiirakka -resepti.

Tämä kesäinen jälkiruoka viimeistellään ripottelemalla päälle rapsakkaa muruseosta, joka tuo omanlaisensa lisän raparperipiirakalle. Piirakan voi valmistaa vuoan lisäksi myös pellillä, jolloin sen ulkomuodosta tulee hieman vuoassa tehtyä ohuempi.

Herkullinen raparperipiirakka syntyy vajaassa tunnissa ja on helppo valmistaa. Voin, jauhojen ja sokerin nyppiminen ja muruseoksen ripotteleminen käyvät kesäisestä taikinaterapiasta.

Mumman raparperipiirakka

Mumman raparperipiirakka valmistuu tunnissa.

Ainekset:

  • 2 munaa

  • 2 dl sokeria

  • 100 g sulatettua voita

  • 2 dl kermaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 4 dl vehnäjauhoja

Päälle:

  • 1 ½ l pilkottuja raparpereja

  • 50 g pehmeää voita

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

  • 1 dl sokeria

Valmistusohjeet:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään puuhaarukalla. Kaada voideltuun piirakkavuokaan.

Levitä pilkotut raparperit taikinan päälle. Nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri muruiksi. Ripottele muruseos raparperien päälle.

Nosta piirakka uuniin noin 30–40 minuutiksi. Paista ensin vartti 200 asteessa ja tiputa lämpö 175 asteeseen.

Paista keskitasolla tai alempana. Korkealla paistettu piirakka palaa helposti. Tarkkaile uunia paiston aikana. Jäähdytä vähän ennen tarjoilua.

Paistovinkki:

Taikinasta riittää yhteen halkaisijaltaan n. 28 cm:n kokoiseen reunalliseen piirakkavuokaan tai kahteen pienempään. Myös ”lasagnevuoka” on sopiva tälle taikinamäärälle.

Piirakan voi myös paistaa pellillä, jolloin siitä tulee ohuempi. Paistoaika on tällöin n. 25–35 minuuttia. Paksumpi piirakka vaatii pidemmän paistoajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit