Kahden aineen helppo mehukeitto – hyödynnä sadon marjat - Ruokala - Ilta-Sanomat

Kahden aineen helppo mehukeitto – hyödynnä sadon marjat

Tarun mehukeitossa on vain kaksi ainesosaa.

Julkaistu: 12.7. 13:03

Mehukeitto on helposti muokattavissa satokauden mukaan.

Kesä ja marjat – erinomaisesti toimiva pari pitkän talven ja kevään jälkeen. On ihanaa, että luonto antaa meille parastaan ja marjat saa poimia lähimetsästä, tai jopa omalta pihalta. Metsät täyttyvät parhaillaan kypsistä mustikoista, joten ne kannattaa kerätä talteen.

Kesän marjoista voit tehdä ihania leivonnaisia, mutta niitä voit hyödyntää myös erilaisiin mehuihin ja mehukeittoihin. Jos olet jo valmistanut uudesta marjasadosta mehua, käytä sitä tähän mehukeittoreseptiin.

Voit käyttää myös viime vuoden mehuja, tai oikoa ja hyödyntää kaupan mehuvalikoimaa mehukeiton valmistamiseen.

Tarvitset reseptiä varten vain mehua ja perunajauhoja mehun suurustamiseen. Näin helposti saat itse valmistettua mehukeitot ja tehtyä niistä juuri sen makuisia kuin itse haluat. Tämä resepti sopii erinomaisesti mökkiolosuhteissa valmistettavaksi, koska se valmistuu nopeasti ja vain parista aineesta.

Perunajauhoja käytettäessä kannattaa muistaa, ettei seosta saa keittää, jotta mehukeiton koostumus pysyy hyvänä. Käytettävä mehu saa olla sekoitussuhteeltaan hieman voimakkaampaa kuin juotava mehu. Näin mehukeitossa on mukavasti makua ja makeutta.

Halutessasi voit toki lisätä myös tuoreita marjoja mehukeiton joukkoon, mutta itse usein käytän ihan vain mehukeittoa sellaisenaan ja lisäilen annokseen tuoreita marjoja sen hetkisen satokauden mukaisesti. Satokauden ulkopuolella mehukeiton joukkoon voi halutessaan lisäillä pakastemarjoja.

Mehukeitto on oiva tapa hyödyntää kesän marjoja.

Kahden aineen helppo mehukeitto

  • 12 dl marjamehua

  • 3 rkl perunajauhoja

Mittaa kattilaan sekoitussuhteeltaan hieman juotavaa mehua vahvempaa marjamehua ja perunajauho.

Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoitellen sen aikaa, että seos muuttuu paksummaksi ja pulpahtaa. Seosta ei keitetä, vaan kattila siirretään kiehahtamisen jälkeen pois liedeltä.

Mehukeiton voit käyttää jo heti lämpimänä, mutta se maistuu jäähtyneenä esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai lämpimän puuron kanssa.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit