Mansikkahillo uudella tavalla – saatat ihastua! - Ruokala - Ilta-Sanomat

Mansikkahillo uudella tavalla – saatat ihastua!

Kesäklassikko eli letut ja mansikkahillo hieman uudella tavalla.

Tällä reseptillä hilloa ei tule purkkikaupalla.­

9.7. 7:00

Vihdoin niitä saa – kotimaisia mansikoita!

Tässä ohjeessa mansikoista tehdään kesäinen hillo ja sen kaveriksi kasa piimään tehtyjä kaurapannareita.

Aluksi mansikat pilkotaan ja kiehautetaan kattilassa. Jos haluat, lisää joukkoon rosmariinin oksa. Se antaa hillolle ihanaa metsäistä makua.

Tätä hilloa ei sakeuteta perinteiseen tapaan hillosokerilla, vaan jäähtyneen mansikkaseoksen joukkoon lisätään pari ruokalusikallista chiansiemeniä. Makeuta hillo oman makusi mukaan hunajalla. Sekoita huolellisesti, laita hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia. Voit jättää rosmariinin mukaan, jos haluat vahvempaa makua.

Nauti hillo kaurapannareiden kanssa. Muistathan, että tavallisten hillojen säilyvyys perustuu sokeriin, joten tämä hillo säilyy parhaiten pakastimessa.

Katso ohje Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit