Helpot saaristolaissämpylät vievät kielen mennessään - Ruokala - Ilta-Sanomat

Helpot saaristolaissämpylät vievät kielen mennessään

Minileipiä kohotetaan noin tunnin ajan ennen paistamista.

Julkaistu: 5.7. 8:00

Näiden sämpylöiden kohotus vie aikaa, mutta kärsivällisyys palkitaan.

Nämä helpot minileivät ovat saaneet inspiraationsa saaristolaisleivästä.

Sämpylöiden teko alkaa omenatäysmehun lämmittämisestä kädenlämpöiseksi. Hiiva liuotetaan mehun joukkoon ja sitten lisätään muut aineet: siirappi, suola, kaljamaltaat, ruishiutaleet ja vehnäjauhot.

Taikina lusikoidaan voidellun muffinipellin koloihin ja sitten alkaa reseptin vaikein osuus, eli odottaminen. Leipäsiä kohotetaan peittämättä noin tunnin ajan ja sitten niitä paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa valmiit minileivät voin kanssa, tai sekoita täytteeksi tahna kylmäsavulohesta, piparjuurituorejuustosta ja kevyesti vatkatusta kermasta.

Ohjeen löydät Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit