Mehevät grillivartaat lohesta – nyt maistuu! - Ruokala - Ilta-Sanomat

Mehevät grillivartaat lohesta – nyt maistuu!

Mehevät lohivartaat maustetaan aasialaisittain.

Kun vartaisiin laittaa kaksi tikkua, kalapalat pysyvät paikallaan.­

3.7. 7:00

Grillattu lohi on uskomattoman hyvää.

Tässä reseptissä lohi kuutioidaan tasakuutioisiksi paloiksi ja marinoidaan. Käytä nahatonta ja ruodotonta laadukasta lohta, mielellään fileen paksusta kohdasta. Helppoon marinadiin tulee miriniä, soijakastiketta, fariinisokeria ja rypsiöljyä. Lohipalat saavat kylpeä marinadissa jääkaapissa nelisen tuntia.

Ennen kuin alat tehdä vartaita, laita puiset varrastikut hetkeksi veteen likoamaan. Kun käytät kussakin vartaassa kahta tikkua, lohipalat pysyvät paikallaan. Lohivartaan grillataan nopeasti joka puolelta. Kurkkaa kypsyyttä varovasti yhdestä palasta – pintaan pitäisi saada hyvä väri, mutta lohi ei saa päästä ylikypsäksi.

Tarjoa vartaat esimerkiksi kesäkasviksista valmistetun salaatin ja kotitekoisen kurkkumajoneesin kanssa.

Ohjeen löydät Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit