Espanjalaishenkinen perunasalaatti on täynnä makua – kaksi maustetta tekevät ihmeitä - Ruokala - Ilta-Sanomat

Espanjalaishenkinen perunasalaatti on täynnä makua – kaksi maustetta tekevät ihmeitä

Perunasalaatissa on sattumina hienonnettuja kalamataoliiveja ja kevätsipulia.

Julkaistu: 25.6. 7:00

Peruna-kikhernesalaatissa maistuvat savupaprika ja appelsiini.

Kesän herkullisimmat perunasalaatit tehdään varhaisperunoista.

Oheisessa reseptissä potut saavat seurakseen kikherneitä. Perunat keitetään tuttuun tyyliin, mutta kikherneet maustetaan savupaprikajauheella ja suolalla ja paahdetaan rapeiksi uunissa. Reseptissä käytetään käyttövalmiita kikherneitä, joita saa tölkissä.

Perunasalaattiin tehdään öljypohjainen kastike, johon tulee sherryviinietikkaa ja savupaprikaa. Kastike kaadetaan perunoiden päälle kun ne ovat vielä kuumia, jolloin perunat oikein imaisevat maut itseensä.

Lopuksi perunoiden joukkoon lisätään paahdetut kikherneet ja muut höysteet: valkosipulia, kevätsipulia, lehtipersiljaa, hienonnettuja kalamataoliiveja ja raastettua appelsiinin kuorta.

Katso ohje Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit