Yllättävän hyvä yhdistelmä: Aurajuusto ja varhaiskaali loistavat suolaisen piirakan täytteenä - Ruokala - Ilta-Sanomat

Yllättävän hyvä yhdistelmä: Aurajuusto ja varhaiskaali loistavat suolaisen piirakan täytteenä

Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä.

Julkaistu: 24.6. 7:00

Kesäinen kaalipiirakka tehdään varhaiskaalista.

Mieto varhaiskaali sopii yllättävän hyvin yhteen voimakkaan makuisen aurajuuston kanssa.

Piirakkapohjan tekeminen on helppoa: sekoita kuivat aineet yhteen, nypi voi joukkoon ja lisää lopuksi vesi. Taikinaan lisättävä perunamuusijauhe antaa pohjaan mukavasti lisämakua. Taikina painellaan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja siirretään sitten jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täytteeseen tuleva suikaloitu kaali paistetaan pannulla pehmeäksi valkosipulin kanssa. Kaali-sipuliseos levitetään piirakkapohjalle ja lopuksi päälle kaadetaan munamaito. Munamaidon herkullisen maun salaisuutena on paitsi aurajuusto, myös pannulla pikaisesti paahdetut fenkolinsiemenet ja hienonnettu persilja.

Piirakka paistuu uunissa reilu puoli tuntia. Katso ohje Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit