Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppo kesäruoka – tällä maukkaalla reseptillä onnistut - Ruokala - Ilta-Sanomat

Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppo kesäruoka – tällä maukkaalla reseptillä onnistut

Täytetyt kesäkurpitsat ovat täydellistä arkiruokaa kesällä.

Julkaistu: 23.6. 11:18

Ruokalan simppeleillä ohjeilla perheesi syö noin viidelläkympillä viikossa.

Tällä viikolla kokataan jälleen monipuolista ja helppoa arkiruokaa, joka maistuu myös helteisellä säällä.

Tiistaina valmistetaan hernenokkoskeittoa, joka tarjoillaan kananmunan kanssa. Minttu ja sitruunamehu tekevät keitosta sopivan raikkaan ja kesäisen.

Lohi, avokado ja retiisit kuuluvat kesäkeittiöön ja keskiviikkona niitä päästäänkin hyödyntämään, kun vuorossa on herkullinen sushikulho.

Torstaina herkutellaan liha-paprikapadalla, joka kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana.

Perjantaina kokkauslistalla ovat kinkulla, fetalla ja tomaatilla täytetyt kesäkurpitsat. Ripottele kesäkurpitsojen päälle myös juustoraastetta ja viikonloppusi käynnistyy takuuvarmasti todellisella herkkuruoalla.

Tiistai

Hernenokkoskeitto

400 g kuorittuja herneitä (tuore tai pakaste)

1 nippu minttua

kourallinen nokkosenlehtiä ryöpättynä

1 l kasvislientä

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

1 rkl sitruunamehua

4 löysäksi keitettyä munaa

RYÖPPÄÄ nokkoset. Laita kattilaan herneet, nokkonen, minttu ja herneet. Kaada päälle kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna ja soseuta. Keitä munat löysiksi eli noin 4–5 minuuttia tai tee uppomunia. Tarjoile muna keiton kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

Keskiviikko

Sushikulho

2 dl sushiriisiä keitettynä (myös puuroriisi käy, keitä se lisukkeeksi)

4 rkl miriniä (Makeutettua alkoholitonta riisiviiniä, jota saa aasialaisten elintarvikkeiden hyllystä. Sillä saadaan aito maku sushiriisiin.)

Lisäksi

400 g tuoretta meri- tai kirjolohta kuutioina tai muuta merikalaa

1 limetti

4 rkl sushi-inkivääriä

2 avokadoa

8 retiisiä

4 rkl merilevähiutaleita

2 dl herneitä tai edamameja (soijapapuja, saa pakastealtaasta)

4 tl seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia yhdessä)

KEITÄ riisi kypsäksi ja mausta se mirinillä. Valmista sillä aikaa kun riisi kiehuu raaka-aineet valmiiksi.

Kuutioi lohi, mausta se halutessasi suolalla ja limetin mehulla. Voit myös laittaa limettisiivut vain tarjolle ja jokainen maustaa lohen lautasella.

Leikkaa avokado suikaleiksi ja retiisit siivuiksi. Kiehauta herneet tai pavut nopeasti. Kokoa annokset.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4

Torstai

Liha-paprikapata

Perjantai

Täytetyt kesäkurpitsat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit