Tarun mustikkapiirakka on täydellinen herkku kesän kahvihetkiin – yksi ainesosa tekee rahkatäytteestä tavallista herkullisemman - Ruokala - Ilta-Sanomat

Tarun mustikkapiirakka on täydellinen herkku kesän kahvihetkiin – yksi ainesosa tekee rahkatäytteestä tavallista herkullisemman

Julkaistu: 21.6. 13:30

Nyt on hyvä aika käyttää viime kesän marjoja pois pakastimesta uuden marjasadon tieltä.

Päätin leipoa tällä kertaa aika perinteisen mustikkapiirakan pakastemustikoista ja muropohjasta. Muropohjan ja mustikoiden lisäksi tein piirakkaan herkullisen vaniljaisen rahkatäytteen.

Minä käytin rahkatäytteessä vaniljatahnaa, joka on voimakkaan vaniljaista ja makeaa. Tuota vaniljatahnaa löydät ruokamarkettien leivontahyllystä. Voit korvata vaniljatahnan myös parilla teelusikallisella vaniljasokeria. Maku ei ole yhtä intensiivinen, mutta saat vaniljaista makua täytteeseen myös vaniljasokeria käyttämällä.

Voit makeuttaa täytettä oman maun mukaan. Lisää ensin pienempi määrä sokeria täytteeseen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.

Anna piirakan jäähtyä paistamisen jälkeen ennen herkuttelua, niin saat leikattua siitä kauniita paloja. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa, mutta ota se hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Näin maku on parhaimmillaan.

Katso alta resepti ja valmista piirakka vaikka juhannuksen juhlapöytään.

Muropohjainen mustikkapiirakka

Muropohja

  • 200 g voita

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl tomusokeria

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 250 g maitorahkaa

  • 1/2–1 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 1 tl vaniljatahnaa

  • 3 1/2 dl mustikoita

  • 3 tl perunajauhoja

Nypi voi, vehnäjauhot ja tomusokeri tasaiseksi muruksi. Lisää murun joukkoon kananmuna ja työstä taikinasta tasainen. Painele taikina noin 24 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Tasoita reunat leikkaamalla ylimääräinen taikina pois veitsellä. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte sekoittamalla maitorahka, sokeri, kananmunat ja vaniljatahna keskenään. Sekoita mustikat ja perunajauho toisessa kulhossa. Kaada rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele mustikat täytteen päälle.

Käännä halutessasi murotaikinan reunat hieman täytteen päälle ja paista piirakkaa 175 asteessa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsää. Anna valmiin piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta vuoka jääkaappiin. Tarjoile piirakka jäähtyneenä.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit