Neljän ainesosan rocky road -herkut vievät kielen mennessään - Ruokala - Ilta-Sanomat

Neljän ainesosan rocky road -herkut vievät kielen mennessään

Julkaistu: 31.5. 13:14

Nämä Tarun rocky road -herkut maistuvat varmasti kesälomalaisille!

Rocky Road -nimitystä käytetään suklaaherkuista, joihin on yhdistetty erilaisia sattumia. Tällä kertaa näissä paloissa on käytetty pähkinää, vaahtokarkkeja ja keksejä. Rocky road -seokseen voit lisätä myös esimerkiksi suolapähkinöitä, popcorneja tai vaikka erilaisia karkkeja.

Rocky road -herkkua valmistaessasi voi käyttää omaa mielikuvitusta. Voit tehdä näistä herkuista juuri sellaisia kuin itse haluat.

Voit sulattaa suklaat mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Jos käytät mikroa, sulata suklaat miedolla teholla, välillä sekoittaen. Jos sulatat suklaat vesihauteessa, muista silloin, että höyryävän kuuma vesi riittää.

Ole kuitenkin varovainen, ettei suklaan joukkoon pääse vettä tai vesihöyryä. Sulatettu suklaa ja sen joukkoon sekoitetut sattumat kannattaa kaataa jähmettymään esimerkiksi leipävuokaan tai muuhun pieneen astiaan.

Jos laitat massan suurempaan vuokaan, silloin levystä tulee ohuempi.

Rocky road

Ainekset:

  • 400 g pähkinäsuklaata

  • 100 g tummaa suklaata

  • 100 g keksejä

  • 100 g (noin 5 dl) pieniä vaahtokarkkeja

Valmistusohjeet:

Pilko suklaat kulhoon tai syvälle lautaselle ja sulata ne mikrossa, tai varovasti vesihauteen päällä.

Pilko keksit pieniksi paloiksi ja sekoita ne kulhossa yhdessä vaahtokarkkien kanssa. Voit jättää hieman vaahtokarkkeja rocky roadin koristeluun.

Kaada sulatetut suklaat keksien ja vaahtokarkkien joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi.

Kaada suklaamassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 22 cm x 8 cm), ripottele päälle loput vaahtokarkit ja nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on jähmettynyt, nosta se pois vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi patukoiksi tai paloiksi.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit