Herkullinen makkararuoka arkeen – ja kätevästi yhdellä pannulla - Ruokala - Ilta-Sanomat

Herkullinen makkararuoka arkeen – ja kätevästi yhdellä pannulla

Herkullinen ohratto kruunataan murustellulla fetalla ja tuoreella mintulla.

Julkaistu: 1.6. 7:00

Ei risotto, vaan ohratto! Helppo ja arkeen sopiva ruoka valmistuu kätevästi yhdessä pannussa.

Kotimainen ohra on hyvä vaihtoehto riisille.

Ohrasta valmistuu esimerkiksi tämä herkullinen tuoremakkaraohratto. Tässä reseptissä käytetään rikottuja ohrasuurimoita.

Valitse ohrattoosi possutuoremakkaraa. Suupaloiksi leikatut makkarat paistetaan pannussa omassa rasvassaan, jonka jälkeen pannulle pääsevät sipulit ja valkosipulit. Voit hyvin käyttää possumakkaran sijaan myös siskonmakkaraa.

Sipuleiden joukkoon lisätään ohrasuurimot, kuivaa omenasiideriä, vettä sekä kanafondia. Ohra kypsyy noin 20 minuutissa. Lopuksi joukkoon lisätään aiemmin paistetut makkarat ja jäiset pakasteherneet. Herneet sulavat kuuman ohraton joukossa nopeasti ja antavat sille mukavan raikkaan makulisän.

Katso resepti Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit