Näin onnistut valkoisen parsan kypsennyksessä - Ruokala - Ilta-Sanomat

Näin onnistut valkoisen parsan kypsennyksessä

Valkoiset parsat maistuvat ruohosipulikastikkeen ja ilmakuivatun kinkun kanssa.

Julkaistu: 31.5. 8:00

Moni rakastaa vihreää parsaa, mutta ei kannata unohtaa sen valkoista siskoa! Valkoinen parsa maistuu herkulliselta ruohosipulikastikkeen ja ilmakuivatun kinkun kanssa.

Monelle tutuin parsa on väriltään vihreä, eikä ihme. Se sopii mainiosti pannulle ja grilliin, ei vaadi välttämättä kuorimista ja kypsyy muutamassa minuutissa sopivan rapeaksi.

Vaihtelun vuoksi kannattaa kuitenkin kokeilla myös valkoista parsaa. Se poikkeaa hieman kypsennystavaltaan ja rakenteeltaan, mutta valmistus ei kuitenkaan ole vaikeaa.

Valkoinen parsa kasvaa vihreän sisarensa sijaan kokonaan mullan alla. Tämän vuoksi sen kuori on melko sitkeää, jolloin varsi kannattaa kuoria kauttaaltaan ennen kypsentämistä. Kuiva tyvi on helppo poistaa napsauttamalla.

Valkoisen parsan keittoaika on myös pidempi kuin vihreän. Reilu kymmenen minuuttia kiehuvassa vedessä saa valkoiset parsat kypsymään sopiviksi. Keitinveteen lisätään suolaa sekä hiven sokeria, joka taittaa parsan karvasta makua.

Kastikkeeksi sopii helppo, sekoittamalla valmistuva ja dijoninsinapilla maustettu ruohosipulikastike. Klassinen seuralainen valkoiselle parsalle on ohut viipale ilmakuivattua kinkkua.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit