Klassikkoyhdistelmä uusiksi! Tuunaa pekonimunakas muutamalla aineksella - Ruokala - Ilta-Sanomat

Klassikkoyhdistelmä uusiksi! Tuunaa pekonimunakas muutamalla aineksella

Krutongit tuovat munakkaaseen rouskuvan lisän.

Julkaistu: 15.3. 8:04

Munakas on nopea ja helppo aamiainen tai lounas.

Pekoni ja kananmunat, tuo aamupalabuffettien tuttu parivaljakko.

Ainekset yhdistämällä saa esimerkiksi herkullisen omeletin. Mutta vielä paremman siitä saa, kun joukkoon lisää muutaman aineksen.

Munakkaan joukkoon lisätään usein tilkka maitoa tai vettä, mutta hauskemman maun saat, kun puristat joukkoon sitruunamehua. Sitruunan hapokkuus taittaa munakkaassa pekonin rasvaisuutta.

Tässä versiossa munakasmassan joukkoon laitetaan rouskuvaksi lisäksi myös krutonkeja. Jos kotoasi löytyy aavistuksen kuivahtaneita leipiä tai sämpylöitä, tee krutongit itse. Kotitekoisten krutonkien suolan ja öljyn määrää pystyy helposti säätelemään.

Lopuksi munakkaan päälle saksitaan tuoreita yrttejä, vaikka ruohosipulia ja lehtipersiljaa. Katso resepti Soppa365:sta!