Amerikkalainen juustokakku on supermehevä – tässä on ainoa ohje, jonka tarvitset - Ruokala - Ilta-Sanomat

Amerikkalainen juustokakku on supermehevä – tässä on ainoa ohje, jonka tarvitset

New York -juustokakku on klassikko, ja siihen on hyvä syy.

Juustokakun voi halutessaan koristella tuoreilla marjoilla­

14.3. 12:21

Amerikkalainen juustokakku ei ole pikakakku: ensin kakku paistetaan ja sitten se laitetaan tekeytymään vielä yöksi jääkaappiin.

Tämä kaikki kannattaa kuitenkin tehdä, sillä lopputuloksesta tulee uskomattoman mehevä ja täyteläinen.

Kakun pohja valmistetaan muruksi hienonnetuista kekseistä ja sulatetusta voista. Kun sitruunalla maustettu tuorejuustotäyte on sekoitettu tasaiseksi, se kaadetaan voideltuun irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.

Juustokakkua paistetaan uunissa tunti. Jäähtynyt kakku peitellään kelmulla ja nostetaan jääkaappiin vetäytymään. Kakun kannattaa antaa vetäytyä ainakin kahdeksan tuntia, mieluummin pidempäänkin, jos vain malttaa. Valmis juustokakku maistuu ihanalta sellaisenaankin, mutta vielä parempaa se on, kun päälle kaataa lorauksen mansikka- tai vadelmakastiketta.

Katso ohje Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit