Ihana herkkuruoka bataatista! Näihin pannareihin et tarvitse kananmunaa - Ruokala - Ilta-Sanomat

Ihana herkkuruoka bataatista! Näihin pannareihin et tarvitse kananmunaa

Ihanan kuohkeat bataattipannarit sopivat iltapalaksi tai pieneksi lounaaksi.

Ihanan kuohkeat bataattipannarit sopivat iltapalaksi tai pieneksi lounaaksi.

Julkaistu: 19.2. 7:00

Lomalaisten toiveruoan, pannarit, voi valmistaa helposti vegaanisena.

Kun läheisten joukossa on vegaani, moni tuttu ja kotoisa kananmunaruoka herättää mietintää. Yksi niistä on letut tai pannarit, joita pidetään vaikeana valmistaa ilman kananmunaa.

Oheisessa ohjeessa pääruokana tarjottavat pannarit tehdään kasvissoseesta. Voit käyttää soseena yhtä hyvin niin bataatti-, porkkana- kuin perunasosettakin. Kaikkia niitä löytyy valmiina kaupan kasvisosastolta.

Ideana on tehdä taikinasta kohtuullisen paksu. Kananmunien sijaan siihen lisätään jauhoja ja kypsäksi keitettyä kvinoaa, jotka riittävät pitämään taikinan koossa. Koska mukana on leivinjauhetta, taikina kohoaa lettupannulla ihanan kuohkeiksi pikkupannareiksi.

Katso ohje Sopasta!