Taas jäi pestoa yli! Älä unohda purkinpohjaa jääkaappiin, vaan käytä se näin - Ruokala - Ilta-Sanomat

Taas jäi pestoa yli! Älä unohda purkinpohjaa jääkaappiin, vaan käytä se näin

Nokare pestoa tekee tavallisesta munakkaasta superherkullisen.

Nokare pestoa tekee tavallisesta munakkaasta superherkullisen.

Julkaistu: 18.2. 7:00

Saat elämäsi parhaan munakkaan, kun höystät munakasmassan nokareella pestoa.

Pestopurkillista tulee harvoin käytettyä kerralla loppuun. Purkin pohjalle jää nokare, jolla ei ole oikein käyttöä mihinkään. Monista muista maustetahnoista poiketen pesto myös pilaantuu nopeasti. Se siis kannattaa käyttää parin päivän sisällä purkin avaamisesta.

Paitsi lämpimän voileivän päälle tai sosekeittoon, pesto sopii mainiosti myös arkisen munakkaan mausteeksi. Munakas saa pestosta sekä makua, mehevyyttä että tarvittavan suolalisäyksen.

Kun munakkaan paistaa liikuttelemalla munakasmassaa pannulla ahkerasti, siitä tulee herkullisen kuohkea. Täytteeksi sopii hyvin nokare fetaa, raejuustoa tai vaikka salaattipinaatin lehtiä. Reilun kokoisesta munakkaasta saa mainion lounaan koko perheelle.

Katso ohje Soppa365:stä!