5 reseptiä täydellisiin lihapulliin – näillä ohjeilla et voi epäonnistua! - Ruokala - Ilta-Sanomat

5 reseptiä täydellisiin lihapulliin – näillä ohjeilla et voi epäonnistua!

Mummon lihapullat ovat todellinen herkku.

Julkaistu: 8.10.2019 15:05

Lihapullat ovat arkiruokien klassikko.

Lihapullat ovat varsinkin monen lapsiperheen arkiruokaviikon kulmakivi. Isommasta satsista syö jopa useamman päivän, eikä niiden valmistuskaan vie turhan kauan aikaa.

Moni suosii vuodesta toiseen tuttua reseptiä, mutta osa kotikokeista kaipaa makuun myös vaihtelua. Kokosimme viisi herkullista reseptiä täydellisiin lihapulliin.

Mummon lihapullat ovat klassikko

Kermaviilistä ja korppujauhoista valmistuvat mummon lihapullat ovat oikea klassikko. Yksinkertaisempaakin yksinkertaisempi lihapullaresepti ei petä koskaan.

Perinteiset lihapullat maistuvat parhaalta perunamuusin ja ruskean kastikkeen kanssa.

Lihapullat italialaisittain

Uskoisitko, että rusinat sopivat lihapullataikinaan? Italialaisten lihapullien resepti pitää sisällään niin paahdettuja pinjansiemeniä kuin rusinoitakin.

Italialaiset lihapullat maistuvat parhaalta tietysti tomaattikastikkeen ja parmesaanijuuston kanssa. Lisukkeeksi kannattaa valita joko pasta tai leipä.

  Mausta mintulla

Mausteet ovat helppo tapa piristää tutun arkiherkun makua.

Kuivatulla mintulla, oreganolla ja mustapippurirouheella maustetut lihapullat vievät kielen mennessään. Muista myös, että paras lopputulos syntyy, kun annat taikinan levätä puoli tuntia huoneenlämmössä.

Sinihomejuusto tuo makua

Sinihomejuustomuru ja olut maustavat tavalliset lihapullat taivaallisen makuisiksi ja astetta juhlavammaksi. Kotikokin kannattaa kuitenkin muistaa, että suolaisen sinihomejuuston kanssa suolaa ei tarvitse lisätä kovinkaan reippaalla kädellä.

Säästeliäs kokki hyödyntää taikinassa myös viipaleen vanhaa leipää.

Tomaattiset lihapullat ovat todellista lohturuokaa

Lihapullataikinan kanssa on lupa olla luova. Peruslihapullataikinaan tuovat twistiä ja makua esimerkiksi aurinkokuivatut tomaatit.

Tomaattinen maku luodaan yhdellä ruokalusikallisella tomaattipyreetä ja puolella desillä hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Lihapullien pyörittelyn kanssa on syytä olla tarpeeksi hellävarainen. Kevyesti pyöritellyt lihapullat paistuvat voissa paistinpannulla.

Mikäli kaipaat vielä lisää tomaatin makua, tarjoile lihapullat tomaattikastikkeen ja pastan kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit