Näin ahven pääsee nahoistaan – kalankäsittelyn ammattilainen näyttää kuinka nylkeminen sujuu leipäveitsellä - Ruokala - Ilta-Sanomat

Näin ahven pääsee nahoistaan – kalankäsittelyn ammattilainen näyttää kuinka nylkeminen sujuu leipäveitsellä

Julkaistu: 6.7.2019 6:00

Kansanedustajiakin kalankäsittelyssä opastanut ammattilainen Kari Nyberg näyttää kuinka tuttu kotimainen ahven nyljetään käyttäen arkista leipäveistä.

ISTV:n uudessa Käsittelyssä-juttusarjassa näytämme, kuinka käsittelet kalat kokkauskuntoon nopeasti ja ilman turhaa sählinkiä.

Asiantuntijana toimii kalabiologi ja kokenut kalankäsittelijä Kari Nyberg, joka on opettanut kalankäsittelyä vuosien saatossa muun muassa eduskunnan jäsenille.

Kalabiologi Kari Nybergin työpöydälle Viikin Kuninkaankartanonsaaressa saapuu kala jos toinenkin Käsittelyssä-sarjan jaksojen edetessä.

Sarjan ensimmäisessä osassa Nyberg havainnollistaa kotimaisen järvikalan ahvenen perkaamisen alusta asti ja näyttää kuinka sen nylkeminen onnistuu tavallisen leipäveitsen avulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit