Maistelimme 8 eineslihapullaa kylmänä ja lämpimänä – voittajapyörykkä oli lähes täydellinen

Julkaistu:

Ruokatesti
Ilta-Sanomien makuraati arvosteli eineslihapullat sokkotestissä. Testiryhmän yllätykseksi kallein ja kotitekoisimman oloinen pyörykkä ei ollutkaan kaikkein paras.
Minuutiksi mikroon tai suoraan suuhun. Kaupan kylmähyllyltä löytyvä eineslihapulla tunnetaan suomalaiskodeissa arjen sankarina, johon voi turvautua silloin kun aika tai energia ei riitä kyökin puolelle. Päivällisen lisäksi onnistunut einespulla toimii myös cocktailtikun päässä tai piknikillä.

Ilta-Sanomien testiryhmän mukaan hyvä einespulla maistuu sekä kylmänä että lämpimänä, mutta jos sen lämmittää, se pitää tehdä pannulla eikä mikrossa. Pullat voi hyvin heittää myös uuniin ranskanperunoiden kaveriksi.

Raati testasi sokkotestissä kahdeksan eri pyörykkää kylmänä ja lämpimänä. Testissä tarkasteltiin maun lisäksi lihapullien ulkonäköä ja koostumusta. Pullan rakenne paljastuikin oletettua tärkeämmäksi tekijäksi: se ei saa olla liian löysä eikä liian kiinteä, eikä siitä saa löytyä ikäviä sattumia.

Rasvaisin pulla vei voiton

Testivoittajaksi nousi Kivikylän Palvarin lihapyörykkä, jonka rakennetta kuvailtiin lähes täydelliseksi. Testaajien mukaan pulla on sopivan savuinen, maukas ja lihaisa. Kivikylän Palvarin lihapyörykässä on 88 % lihaa. Voittajapulla oli myös maistelun rasvapitoisin tuote.

Palkintopallin toisella portaalla on testin kallein ja kotikutoisimman oloinen tuote, Kokkikartanon lihapullat. Raadin yllätykseksi mummon tekeleitä ulkoisesti muistuttava pyörykkä ei kuitenkaan yltänyt odotuksiin makunsa puolesta.

Testin häntäpäätä pitää HK:n Mummon lihapullat, jotka eivät raadin mukaan ole nimensä veroisia. Kotimaisesta sian- ja naudanlihasta valmistettuja pyöryköitä kuvailtiin tympeiksi ja rasvaisiksi, eikä niiden suuri koko saanut testaajilta kiitosta.

Katso alla olevasta grafiikasta, miten pullat pärjäsivät testissä.Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ota kantaa

Ostatko eineslihapullia?

Kyllä 65% Ei 35%
Ääniä yhteensä 26439

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt